היום (ג') נפגש ראש הממשלה נתניהו עם משפחות התצפיתניות שנהרגו בבסיס נחל עוז ב-7 באוקטובר, בפגישה שארכה שלוש שעות ובה האזין לסיפוריהן. בתום הפגישה הבטיח כי החמ"ל יהפוך לאתר הנצחה וכי תקום ועדת חקירה ממלכתית בסוף המלחמה. דרור אשרם, אביה של סמלת שי אשרם ז"ל, תצפיתנית שנהרגה במוצב נחל עוז, סיפר על השיחה עם ראש הממשלה.
לדבריו, "לזכותו ייאמר שהוא ישב והקשיב כמעט שלוש שעות, ולאחר מכן הוא דיבר ואמר שזה לא הזמן לוועדת חקירה, כי הוא לא רוצה לראות את כל בכירי צה"ל מטיילים עם עורכי דין. דרך אגב הוא לא הזכיר כי גם בכירי הדרג המדיני צריכים להסתובב עם עורכי דין. ביקשנו ממנו את שימור החמ"ל והמיגונית כאנדרטת זיכרון, כמורשת קרב - סיפור הבנות שלנו, איך שהן נרצחו. ותחזוק האנדרטה שבנינו באזור נחל עוז, ועזרה במידת האפשר".
עוד הוסיף: "אנחנו אמרנו לו שמבחינתנו כל הקצינים צריכים ללכת לכלא, לא עורך דין - משפט ולכלא. כשהבת שלי ישבה בחמ"ל וצפתה אסור לה היה להרים את המבט לשנייה. אם היא מרימה את העין מהמסך זה נקרא הפקרה. והקצינים שהפקירו את הבנות שלנו, מה הם? הם לא אמורים להישפט? לא אמורים להיכנס לכלא?".
"הבת שלי אם הייתה מרימה את עיניים מהמסך הייתה מקבלת 28 ימי מחבוש. אותם קציני צה"ל שהרימו את עיניהם ולא שמרו על הבנות שלנו, צריכים ללכת לכלא ל-28 שנה. זה מתחיל מקמ"ן האוגדה ומגיע עד שר הביטחון, הרמטכ"ל וראש אמ"ן. הדרג המדיני, אם הם לא הבינו את זה עד היום, גם הם לדעתי אמורים ללכת הביתה", טען.
האב השכול קרא לעסקת חטופים גם במחיר של הפסקת המלחמה: "אין מקום לעוד שום חיילת שתצטרף. חמש התצפיתניות החטופות הן החברות של הבנות שלנו, ואנחנו לא רוצים לראות אותן ברשימה שלנו. אנחנו דורשים ומבקשים שיחזירו אותם בכל עסקה הביתה, מיידית".
בסיום השיחה הביע את אכזבתו מנבחרי הציבור: "אני אמרתי לו (נתניהו) דבר פשוט, אני הבאתי לך ילדה בת 19, ואתה החזרת לי דף A4. אז הוא שתק. וכשאמרתי לו את זה אמרתי לו עוד משהו - תשעה חודשים חיכינו, אדם אחד מכל חברי הכנסת לא יכל להגיע אלינו? אחד! אף אחד לא הגיע אלינו. הוא לא ידע".
עריכה: אליעזר בן יהודה