רון קופמן ואריה אלדד

"הדרך שבה בוצעו המעצרים רק הוסיפה שמן למדורה"

אל"מ (מיל') אילן כץ, לשעבר סגן הפרקליט הצבאי וסנגורו של אלאור אזריה, על האירוע בשדה תימן: "אין מקום לכך שהחיילים שעצרו היו עם רעלות פנים"


שמונה חיילים שנחשדו בהתעללות מינית קשה במחבל נוח'בה בשדה תימן צפויים להישאר במעצר עד יום ראשון, שניים מן החשודים שוחררו. אל"מ (מיל') אילן כץ, לשעבר סגן הפרקליט הצבאי שהיה סנגורו של אלאור אזריה, הגיב על הפרשה השנויה במחלוקת.

"בפתח דבריו הבהיר כץ כי הוא האיומים כלפי הפצ"רית אינם מקובלים עליו: "אני מגנה את הקריאות לגופם של אנשים, בעיקר את הקריאות כנגד של הפרקליטה הצבאית הראשית שאומרים עליה שהיא בוגדת".

בהמשך מתח ביקורת על התנהלות חוקרי מצ"ח שבחרו לעצור את חיילי צה"ל החשודים כשפניהם מכוסות: "ישנם מקרים שבהם אפשר לעשות את זה במסגרת פעולה מתגלגלת, ותוך כדי אירוע כוחות מסוימים רעולי פנים. כשמדובר במעצר מתוכנן בתוך בסיס צבאי אין מקום לכך שהחיילים רעולי פנים", טען, וסיפר כי גם מתוך המערכת הודו שההתנהלות לא היתה תקינה: "גם יום למחרת בא ראש מטה אכ"א, קצין בכיר בדרגת תת אלוף שאמר שלא היה צריך לעשות את זה".

"מאיפה אתה יודע שהוא לא מתחזה?"

הוא הדגיש כי "גם לחשוד וגם לנחקר יש זכויות בסיסיות. בסופו של יום כולנו ראינו שדרך ביצוע המעצרים רק הוסיפה שמן למדורה. יש דרכים לעשות את זה". הוא ונתן דוגמה כיצד היה ניתן לפעול אחרת: "למשל היו יכלו לבקש מהמפקדים להביא את החיילים האלה לחקירה במצ"ח. הם היו מתייצבים ולא היה קורה כל המקרה המיותר הזה".

עו"ד כץ סיכם את הנושא בדוגמה שעשוייה לקרות לכל אחד מאתנו: "כשמדובר באירוע של מעצר מתוכנן, זכותו של אדם שאמור להיות מעוכב לדעת מי עוצר אותו. אם אתה הולך ברחוב ושוטר רוצה לעכב אותך, מאיפה אתה יודע שהוא לא מתחזה? גם חייל שנלחם בעזה וקיים סיכון לבריאותו ולחייו, כל אחד שמבצע את תפקידו צריך לדעת שהוא מסתכן, והמדינה מגנה עליו. זאת חלוקת העבודה". 

עריכה: אחיעד לוק

02/08/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שדה תימן
שדה תימן  |  צילום: אבי רוקח
Paris