ראש מרכז אליאנס ללימודים איראניים באוניברסיטת תל אביב פרופ' מאיר ליטבק שוחח עם ענת דוידוב ב-103fm והתייחס למתיחות הגבוהה לנוכח החשש מהתגובה האיראנית.
לדבריו, "האיראנים הולכים פה על חבל דק, איך מצד אחד להגיב תגובה ראויה להשפלה הלאומית שהם חטפו, מצד שני הם לא רוצים להידרדר למלחמה אזורית. איראן לא רוצה מלחמה, ולכן הם מנסים ללכת על חבל דק של 'תחזיקו אותי', מבינים שהמעצמות לא רוצות שהיא תגרור את האזור למלחמה'".
"הרוסים לא מספקים לאיראנים את מטוסי ה'סוחוי-35' שהם ביקשו. חיל האוויר האיראני הוא לא חיל אוויר טוב, הוא מיושן מאוד. מצד שני הכוח הצבאי של איראן נבנה על טילים כאמצעי הרתעה והגנה אגרסיבית. רוסיה בינתיים מתמהמהת. רוסיה כעת במלחמה, ויכול להיות שהיא מעדיפה לשמור את הנשק אצלה", הסביר.
על התגובה האיראנית אמר: "אני מתקשה מאוד לראות שאיראן לא תגיב, מבחינתם זו פגיעה בריבונות והשפלה לאומית. הם הגיבו על דבר פחות חמור מזה בדמשק. אני מניח שהם כן יגיבו, האם בעוצמה שהם התכוונו מלכתחילה? יכול להיות שלא".
על הכלכלה האיראנית אמר: "כלכלה מקרטעת. הייצוא האיראני נפגע מאוד, וההכנסות של איראן נפגעו. כלכלה עם פוטנציאל מאוד גבוה אבל הוא לא ממומש. חלק גדול מאוכלוסיית איראן חיה בעוני. אם לפני פחות מעשר שנים השווי היה 60 אלף ריאד לדולר, היום אנחנו ב-600 אלף ריאד לדולר. האינפלציה הרשמית היא מעל 40%".
בסיום השיחה סיכם: "המשטר האיראני הוא משטר מאוד יעיל בדיכוי. כשהיו את ההפגנות של הבחורות הצעירות הם לא רק דיכאו - צלפים מאומנים כיוונו לעיניים של בחורות, הם עיוורו כמדיניות 600-700 בחורות צעירות. הם ירו במכוון על חזה של צעירות כדי לגרום להן נזק גופני משפיל, זה מרתיע".
"יש להם שליטה במערכת האינטרנט, ואין אופוזיציה מאורגנת. המשטר נהנה מתמיכה מאוד חזקה של 20%-30% מהאוכלוסייה שהם נאמנים גם מבחינה אידאולוגית וגם מאינטרסים כלכליים. והכי גרוע שהם מוכנים להילחם למען המשטר ולהרוג למען המשטר", סיכם.
עריכה: אליעזר בן יהודה