ניאופוביה היא תופעה מחקרית חדשה שמקבלת יותר ויותר מקום בעולם המחקר ובאה לידי ביטוי בין היתר בתחום התזונה של ילדינו. עבור הילדים שלנו מזונות חדשים לא תמיד עוברים חלק בגרון, אז איך בכל זאת אפשר לפתור את הבעיה? רויטל אדמוני הגיעה לאולפן רדיו 103fm והסבירה את הנושא. עוד התייחסה לחשיבות החינוך התזונתי עבור הילדים ולדרכי הפעולה מולם.
"ניאופוביה זה פחד ממשהו חדש. באוניברסיטת קופנהגן נגעו בנושא האוכל. זה מחקר פורץ דרך. ההורים יכולים להירגע, זה לא משהו לא בסדר שהם עושים. המחקר הוכיח שמבחינה אמפרית מדובר במשהו נפשי, גבולות שהילד רוצה להציב לסביבה שלו", טענה אדמוני על היכולת של ילדים לקבל מזונות חדשים.
"אנחנו, העבודה שלנו זה לעבור את השלב הזה של הניאופוביה. אנחנו צריכים לעבור את המשוכה. איך עושים את זה? יש את שיעורי חינוך תזונתי בבית הספר", הסבירה אדמוני. "הילד נפתח בכיתה ויכול להגיע די מוכן להורים בבית", הוסיפה.
"יש שיטה שנקראת 'המאגד' - חמש טכניקות שאפשר להביא איתם את הילדים להיפתח. כל אחת מהשיטות היא טכניקה שיש שם דוגמאות בקורס הדיגיטלי שלי", התייחסה לשיטה שהתפתחה. "ובכל זאת אני רוצה לתת טיפ להורים: יש טכניקה של שילוב. למשל אורז - אני לא מבשלת את זה לבד. לבשל את זה עם משהו מוכר", אמרה אדמוני.