סוגיית החטופים מלווה את כל עם ישראל מתחילת המלחמה. למרות זאת, שחרורם של החטופים משבי חמאס עדיין לא נראה באופק. אל"מ (מיל') נירה אפק, תושבת העוטף, שיתפה בתחושותיה על הנושא.
"אנחנו עדיין ב-7 באוקטובר ועד של איחזרו החטופים לא נתקדם מהיום הזה. ב-6 באוקטובר חיינו במדינה, בערב חג, מקום שכולו טוב וב-7 באוקטובר התעוררנו למטחים של צבע אדום ומאות חטופים. אזרחים שהתעוררו בביתם במדינה ריבונית ונחטפו לעזה", נזכרה במאורעות ה-7 באוקטובר.
"מי היה מאמין ששבוע אחרי, חודש אחרי, חודשיים אחרי ושנה אחרי אנחנו נזעק לשחרורם של החטופים והחטופות?", שיתפה בכאבה שפק. "אני מסרבת לצאת מהדבר הזה כי אז אני אנרמל את זה שהם שם, אני לא רוצה להתרגל לדבר הזה", הדגישה.
בנוסף, פרשה את משנתה על ההשתתפות הפעילה של נשים במלחמה אך ביקרה את חוסר שיתופן בדרג מקבלי ההחלטות. "במדינת ישראל יש מעל 50 אחוז נשים ואנחנו לא רואים אותן באות לידי ביטוי במוקד קבלת ההחלטות", הסבירה. "זה לא תלוי רק בנשים, זה תלוי גם בגברים שיושבים ליד השולחן. להגיד שהשתתפו ארבע נווטות, אני מרגישה גאווה שהן השתתפו במבצע הירואי ומטורף ובאמת רק להצדיע לצה"ל, אבל זה לא מספיק", הסבירה.