איריס קול

הכיוון - מזרח אירופה

על רקע הלינץ' באמסטרדם, עמית קוטלר ('רשת 13' ו-'פספורט ניוז') סיפר על היעדים הפחות עוינים לתייר הישראלי


מאוד לא בטוח להיות תייר ישראלי במערב אירופה. על רקע הלינץ' באמסטרדם, ועל הלך הרוח העוין הנושב לכיווננו מרבות מבירות מערב היבשת, שוחח עמית קוטלר ('רשת 13' ו-'פספורט ניוז') על היעדים שבהם נרגיש הרבה יותר בנוח.

בפתח השיחה סיפר קוטלר על הנחיות המל"ל החדשות עבור תיירים ישראלים במערב אירופה: "כולנו מכירים את ההמלצה להצניע סממנים ישראלים, וראינו מה קרה באמסטרדם. אבל יש יש שם סעיף חדש והוא עוסק בהזמנת מוניות: אובר למיניהן, יש דרכים לעקוף ולא לשים את השם האמיתי, וזה המצב כרגע. הם ממליצים אם אפשר שגם במלון שנשהה בו, לבקש ממישהו שם שיזמין עבורנו. זאת מציאות לא נעימה, אבל היא המציאות הקיימת. במקום להתבאס ולחשוב איך הדענו למצב שבו נסתיר את הזהות שלנו, למצוא פתרונות כרגע".

באותה הזדמנות אולי זה הזמן מבחינתנו להיגמל מנטייתנו לטוס דווקא למה שנקרא 'אירופה הקלאסית', ולהביט מעט מזרחה משם: "האזור היותר בטוח הוא במזרח אירופה. אם זה נכון? מבחינת התחושה - כן. אתה לא רואה הפגנות פרו פלסטיניות אגרסיביות, אתה לא רואה שלטים. בהנוגריה לא רואים את זה, ברומניה לא רואים את זה כך. בפולין - פחות. בקפריסין, זה די מדהים, באמת שלא רואים שום דבר - לא הפגנות, לא שלטים ברחובות, לא תקריות. טפו טפו, שיישאר כך", סיפר.

מדינה יוצאת דופן במערב אירופה היא מדינה שלא נמצאת מספיק על מפת התיירות שלנו, וחבל קוטלר גילה את הסוד: "שוויץ. גם בה אין הרבה הפגנות. השוויצרים, ביחס לשכנות שלהם, מאוד רגועים ביחס למה שקרה בישראל. היא איזשהו אי בתוך הסיפור הזה".

המזרח הרחוק? רחוק מהעין, רחוק מהלב

ומה לגבי המזרח? מומחה התיירות עשה סדר בדברים: "הודו וגם תאילנד, לא רק שלא שומעים על אירועים אנטי ישראלים, אלא רואים תמיכה גדולה בישראל. ראיתי בהודו שתולים שלטים להחזרת חטופים. ביפן, בסין ובכלל במזרח הרחוק -  רחוק מהעין ורחוק מהלב. המשטר הסיני מאוד קשוח בכל מה שקשור להפגנות. זה מאוד רחוק מהם, והם מתעסקים בבעיות אחרות שקרובות אליהם".

 

11/11/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


נתב"ג - צילום ארכיון
נתב"ג - צילום ארכיון  |  צילום: אבשלום ששוני/פלאש90
Paris