המאזינה שאלה האם עגבניה מפריעה לפירוק הסוכר או שיכול לפגוע בצורה כזו או אחרת באדם אשר חולה בסכרת? ד"ר מאיה רוזמן השיבה: "אם משהו מפריע לפירוק סוכר זה טוב לסכרתיים כי זה מאט את זרימת הסוכר לדם וזה לא סיבה להימנע מעגבניות דווקא הפוך. בירקות יש כמות גדולה של סיבים תזונתיים שגורמים לסוכר להיספג לאט בדם ושהוא לא יקפוץ בצורה מיידית. למרות הסוכר שיש בעגבניות דווקא אני ממליצה לאכול עגבניות".
לגבי אכילת אבטיח השיבה ד"ר רוזמן: "אין שום בעיה לקינוח. לא לאכול בכמות גדולה".