והפעם בפינת המתכון, ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על פחזניות: "נראה שחיתותי ופינוק אמיתי, אבל מתאים לשילוב גם בדיאטה לירידה במשקל כנשנוש ביניים. וכן, אני בעד לשלב אוכל לנפש בתפריט, גם אם הוא קצת פחות בריא".
בהמשך פירטה את אופן ההכנה: "הינה דוגמה למשהו שהכנתי עכשיו - חישבתי את הקלוריות, ואין בעיה לשלב במסגרת תפריט בריא גם בתהליך ירידה במשקל: שלושת רבעי כוס מים ,50 גרם חמאה, קורט מלח, קורט סוכר, מרתיחים וממיסים בסיר".
מייד המשיכה: "מנמיכים את האש ומוסיפים תוך תנועות בחישה שלושת רבעי כוס קמח וחצי כפית אבקת אפייה. מערבבים עד שהבצק נפרד מהסיר, מסירים מהאש ומבליעים פנימה תוך כדי בחישה מתמדת שתי ביצים.
עוד הוסיפה: "אחרי שהבצק אחיד מצננים טיפה. בעזרת מזלף (אם יש לכם, לי אין) או בעזרת כף מסדרים פרחים/כדורים על נייר אפיה, אופים 15 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש; מכבים את התנור ומשאירים לעוד חמש דקות עד שמצטנן קצת. לא לפתוח את התנור בזמן האפייה!
לבסוף סיכמה: "זה יוצא תפוח וחלול, מתאים למילוי בכל דבר שרוצים. במתכון שלי – מקציפים שמנת לקצפת עם כף סוכר, ממלאים כל פחזנית, אפשר להגיש מייד או להחזיר למקרר ואפילו למקפיא. יצאו לי 16 יחידות - כולל הקצפת 113 קלוריות לאחת! ואם תמלאו בגבינה ממותקת בסוכרלוז עם קינמון, למשל, כמובן תשדרגו בריאותית ותפחיתו את הקלוריות".