ד"ר מאיה רוזמן סיפרה בתוכניתה ב-103fm על החשיבות הבריאותית של זיתים, והיתרונות שנמצאים בהם. לדבריה, "הזית הוא גידול חשוב מאוד בכל ארצות הים התיכון, וכמובן גם בישראל".
מאיה סיפרה כי "מדברים כל כך הרבה על החשיבות הבריאותית של שמן הזית, בתזונה הים תיכונית ובכלל – עד ששוכחים לדבר על הזיתים עצמם! הרי בזיתים עצמם נמצאים כל היתרונות של שמן הזית, ועוד כמה".
והרי היתרונות:
"הם עשירים באומגה-9", סיפרה. "שהיא חומצת שומן חד בלתי רוויה, שמפחיתה באופן משמעותי סיכון למחלות לב וכלי דם. היא מפחיתה את הכולסטרול הרע בדם ומעלה את הכולסטרול הטוב, חומצת שומן זו נמצא בכמות כל כך גבוהה בזיתים, שהיא אפילו קרויה על שם הזיתים – אומצה אולאית (אוליב, זית)". הסבירה כי "החומצה האולאית לא רק מפחיתה מחלות לב, אלא גם עוזרת לנו לשמור על לחץ דם תקין, מפחיתה סיכון לשבץ מוחי, וגם על פי מחקרים רבים מפחיתה סיכון לסרטן מסוגים שוני".
אז מה עם הצבע?
"קודם כל צריך לשם לב שאם כתוב לכם על האריזה זיתים מושחרים – המילה מושחר זה אומר שהוסיפו לזיתים חומרים לא בריאים, על מנת להפוך אותם לשחורים, ולכן הזיתים הללו לא מומלצים", הסבירה והוסיפה כי "הירוק, או הסגול הכהה שנקרא לעיתים זית שחור (אבל לא מושחר) – הם המומלצים".