בתחילת התוכנית הציגה ד"ר מאיה רוזמן את כל מה שצריך לדעת על אחד המאכלים הפופולאריים והטעימים במטבח שלנו - פסטה: "איזו פסטה הכי בריאה? רגילה, מתולתלת, ספגטי, דורום, סמולינה, מחיטה מלאה, ללא גלוטן... כל כך הרבה פסטות יש היום. בואו נעשה סדר בעניין וגם ננפץ מיתוס על הרטבים".
הוסיפה כי "בהשוואה לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של הפסטה נמוך. זה אומר שהיא מתעכלת לאט, מספקת אנרגיה לזמן ארוך, מתאימה יותר אם יש נטייה לסוכרת, ומשביעה ליותר זמן מאשר תוספות אחרות".
על פסטה 'אל דנטה' אמרה: "משביעה אף יותר - בישול ארוך מדי של הפסטה עד למצב של רכות יתר, מקל על העיכול וגורם לכך שהפסטה תשביע לפחות זמן. בישול לדרגת "אל דנטה" הוא המומלץ ביותר כשרוצים שובע לזמן הרב ביותר".
מה לגבי פסטה מקמח 'דורום'? "זה לא יותר בריא. מדובר בזן של חיטה שהוא קשה יותר, והקמח שעשוי ממנו מתאים יותר לפסטה ולא ללחם", ציינה.
'סמולינה' - היא דרגת הטחינה של החיטה, לגרגרים שדומים לסולת. פסטות מחיטה מלאה - מכילות יותר ויטמינים וסיבים תזונתיים, והן משביעות לזמן ארוך יותר. מבחינת הערך הקלורי אין הבדל בינן לבין פסטות רגילות", הוסיפה.
על פסטות ללא גלוטן מקטניות ביקשה לציין: "פסטה מקמח עדשים כתומות, פסטה עדשים ירוקות, פסטה אפונה... מכילות אחוז חלבון גבוה, ויותר ויטמינים וסיבים. מנה של פסטה כזו יכולה להיחשב למנת חלבון, למרות שאוכלים בעצם פסטה".
מה לגבי פסטה עם רוטב שמנת? "רוטב שמנת - אינו בהכרח יותר קלוריות מרוטב עגבניות. במיכל שמנת 10% כ-300 קלוריות, זה כמו שיש ב-2 יחידות של רסק עגבניות קטן עם כף שמן זית. כשמדובר בסיר שלם של פסטה, תוספת השמנת כבר לא משמעותית", הסבירה.
כמה קלוריות במנת פסטה? "קלוריות - למרות ההבדלים בערך התזונתי, כל סוגי הפסטה כולם מכילים אותה כמות קלוריות. חצי כוס (3 כפות) פסטה אחרי בישול כ-100 קלוריות", טענה.