בפינת המתכון ד"ר מאיה רוזמן לימדה אותנו איך להכין עוגת תפוזים טעימה וקלה להכנה: "עוגה פשוטה וקלה, מערבבים ואופים, כיפית עם הקפה של אחה"צ ומתאימה כנשנוש גם בזמן דיאטה לירידה במשקל. הרעיון הכללי שצריך לזכור – שגם בזמן דיאטה צריך לשלב "אוכל לנפש", כזה שמאפשר לנו להתמיד בתהליך לאורך זמן בלי להרגיש מקופחים ומסכנים, ולכן גם בלי להישבר".
סיפרה: "כל עוד התפריט הוא ברובו אוכל בריא ומזין, אין בעיה שנשנוש או שניים במשך היום יחשבו למאכלים פחות בריאים, ודווקא במתכון הנוכחי אם משדרגים את הקמח לקמח מלא (תופח או פשוט להוסיף לו אבקת אפיה), ובוחרים בשמן קנולה בכבישה קרה (להשיג בבתי טבע) - אז גם מבחינה בריאותית המתכון הולך".
עוד הוסיפה: "נכון, יש בזה סוכר, אבל אין צורך להחליף לממתיק מלאכותי. אם מחלקים את כל הסוכר בעוגה למספר הפרוסות מגלים שבפרוסת עוגה אחת יש פחות מכפית וחצי סוכר. אם זה הסוכר היחיד שצורכים במשך היום אז זה באמת בסדר גמור".
מה עם האינדקס הגליקמי לסוכרתיים? "גם במקרה זה, כפית הסוכר מתעכלת יחד עם קמח מלא (פחמימה מורכבת), שמן איכותי, וביצים (חלבון) שכל אלו מעכבים את קצת ספיגת הסוכר ומפחיתים את האינדקס הגליקמי בצורה משמעותית", הסבירה.
אז אחרי כל ההקדמה הנה המתכון של עופרה שלו, אימא של שני:
- עוגת תפוזים בלי שטיקים ובלי טריקים לעצלנים.
- אינגליש קייק משומנת עם קצת סוכר על התחתית (לנטרל טעם של שמן).
- לחמם תנור ל-190
- לערבב בקערה 2 כוסות קמח תופח (אפשר מלא תופח)
- שני שליש כוס סוכר
- שקית סוכר וניל
- 4 כפיות קוקוס טחון
- 3 ביצים
- כוס מיץ תפוז סחוט (מי שאוהב יכול להוסיף חלק מהציפה)
- חצי כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שמן קנולה בכבישה קרה
- לשפוך לתבנית לאפות בחום של 170 מעלות , 35- 45 דקות (שיצא קיסם יבש)
- לאחר האפיה לשפוך מעל 1/2 כוס מיץ תפוזים + 2 כפיות סוכר חום (אם התפוז מאוד מתוק אפשר לותר על הסוכר)
- 18 פרוסות, 103 קלוריות לפרוסה בתיאבון.