פרופסור חוליו ויינשטיין, רופא סוכרת במרכז לטיפול סוכר DMC ובביה"ח וולפסון, שוחח עם יעל חביב ודני דבורין על 'המגפה שקטה': "יש בעולם קרוב ל-700 מיליון אנשים שסובלים מסוכרת. בישראל יש יותר מ-650 אלף חולים מאובחנים ומספר זהה של חולים לא מאובחנים. אנחנו צריכים לאתר את החולים כמה שיותר מוקדם עוד לפני שהמחלה מתפרצת ולמנוע אותה", הסביר פרופ' ויינשטיין.
"מוח האדם אוהב מה שמרגילים אותו", השיב ויינשטיין לשאלה כיצד מתמודדים עם הרצון לאכול מתוקים. "מבחינת הגוף זה לא משנה לו אם אכלת פסטה או דברים מתוקים - בסופו של דבר הגוף צורך פחמימות והופך אותם לסוכרים. אם היינו אוכלים יותר שומן בריא ופחות פחמימות ריקות היינו חולים פחות בסוכרת. מדובר על שילוב של נטייה גנטית פלוס גורם סביבתי נרכש כמו עלייה במשקל", הוסיף.
מה עלינו לעשות על מנת לאתר מוקדם את המחלה? "צריך לעשות בדיקה. אנחנו צריכים להבין האם יש לנו נטייה גנטית לחלות במחלה - אבא או סבתא שסובלים מסוכרת. עליתי במשקל? אני נמצא בסיכון. בגיל מסוים, נניח גיל 40, אני צריך לשאול את עצמי האם אני נמצא בסיכון וללכת לעשות בדיקת סוכר, שהיא קשקוש, דקירה קטנה באצבע", אמר.