בפינת המתכון השבועי ד"ר מאיה רוזמן עם ההסברים להכנת פיצה מבצק כרובית משגעת. עטים כבר הוצאתם? בתיאבון.
ד"ר רוזמן החלה עם פירוט המצרכים הנדרשים להכנה:
כרובית בינונית.
2 ביצים.
100 גרם רוטב עגבניות לפיצה/שקשוקה.
70 גרם מוצרלה מגוררת.
חצי כפית מלח.
אורגנו, פפריקה, שום גבישי
מיד עברה ד"ר רוזמן לתהליך ההכנה: "מפרקים את הכרובית הטרייה לפרחים ושמים במעבד מזון עם סכין תחתונה.
מפעילים את המעבד עד שהכרובית מתפוררת למרקם של קוסקוס.
מעבירים את פתיתי הכרובית למחבת גדולה (או ווק) שמשומנת בספריי שמן.
מחממים את הכרובית תוך כדי בחישה כ-10 דקות עד שהכרובית מתרככת.
תוך כדי הבחישה מוסיפים לכרובית את התבלינים והמלח.
מצננים את הכרובית, מוסיפים לה 2 ביצים ומערבבים היטב.
שוטחים את בלילת הכרובית על נייר אפיה על תבנית התנור.
אופים ב-200 מעלות כחצי שעה.
מוציאים מן התנור, מפזרים את רוטב העגבניות והמוצרלה, אפשר להוסיף גם פרוסות פטריות, בצל, פלפל אדום או זיתים.
בגרסה שונה ניתן להשתמש בכדורי גבינת ריקוטה וקצת פסטו במקום רוטב עגבניות ומוצרלה.
מחזירים לתנור ואופים עוד כ-5 דקות עד שהגבינה מומסת.
"אפשר לחלק ל- 8 משולשים, כל משולש 86 קלוריות. 2-3 משולשים וסלט אפשריים כארוחת ערב גם בזמן דיאטה", הסבירה כיצד ניתן ליהנות וגם לשמור על הקלוריות.