100 ילדים איבדו את חייהם בתאונות דרכים בשנה החולפת. אורלי סילבינגר, מנכ"לית בטרם, שוחחה עם מיה זיו-וולף ועם מיה איידן ב-103fm על הנתונים הקשים.
"כל אחת מהתאונות הייתה ניתנת למניעה", אמרה סילבינגר. היא הדגישה את גודל הטרגדיה: "100 ילדים זה היקף של שני אוטובוסים, של ארבע כיתות בית ספר, 100 ילדים שלא יגיעו למערכת החינוך ולא יחגגו איתנו את החג הבא. אלה 100 משפחות שהשמיים נפלו להם על הראש".
"כשמסתכלים על פילוח התאונות, שישה מכל עשרה ילדים שנהרגו, נהרג בתאונת דרכים. זו עלייה של 6% יחסית לשנת 2023", גילתה. נתון נוסף שנמצא בעלייה משמעותית השנה קשור במיקום התאונות: "62% מכלל מקרי התמותת הילדים בני חמש עד תשע הייתה ליד הבית", סיפרה מנכ"לית 'בטרם'.
הנתונים אומנם בירידה קלה, אך הם גבוהים מאוד. על כך אמרה סילבינגר: "כשאנחנו מסתכלים על כלל המספרים יש כנראה ירידה קלה יחסית לשנת 2022, כי בעבר היינו במספרים גבוהים יותר".
"אנחנו יכולים להגיד ברמה כוללת שלילדים עניים - הסיכון למות בתאונה גבוה יותר מילדים במצב סוציו אקונומי בינוני וגבוה. מי הם הילדים העניים? הם קודם כל ילדים ערבים. הסיכון של ילד ערבי למות בתאונה יחסית לילד יהודי הוא פי ארבעה. מצד אחד באוכלוסייה היהודית, התמותה בירידה. הסיכון של ילד חרדי למות בתאונה בהשוואה לילד יהודי לא חרדי הוא פי שניים"
סילבינגר ביקשה לשים לב לקטנטנים: "עוד אוכלוסייה אחת היא חסרי הישע: ילדים מגילאי לידה ועד לגיל ארבע. 43% מכלל מקרי התמותה בילדים הם בגיל הרך. צריך להבין שכלל הגילאים האלה נמצאים באחריות שלנו - המבוגרים. מבוגר אחראי על שמירה על ילד, כשאנחנו במרחק נגיעה וקשר עין איתו, זה סופר קריטי".