היום בפינת המתכון השבועי, ד"ר מאיה רוזמן הביאה מתכון לעוגת גזר ושמן זית של אורן, הבן שלה - בתיאבון!
מצרכים
כוס קמח מלא
שני שליש כוס קמח לבן
שקית אבקת אפיה
כפית מלח
כפית קינמון, חצי כפית אגוז מוסקט, כפית ג'ינג'ר טחון
5 ביצים גודל לארג'
כוס שמן זית
שני שליש כוס רסק תפוחים
שני שליש כוס סוכר חום
3 כפיות תמצית וניל
חצי קילו גזר מגורר (דק, אבל לא הכי הכי דק שיש לכם במכשיר)
אופן ההכנה:
מערבבים חומרים יבשים, מוסיפים את הביצים וגזר, יוצקים לתבנית מלבנית גדולה משומנת, אופים כ-50 דקות ב-170 מעלות (לא טורבו) או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יחסית יבש.
30 פרוסות, 140 קלוריות לפרוסה. אפשר לפזר אגוזי מלך מעל העוגה אחרי כמה דקות אפייה (כדי שלא ישקעו למטה לא שמים בבלילה). אפשר להקרים עם גבינת שמנת לקראת סוף האפיה אם רוצים. התוספות זה כמובן עוד קלוריות.