פשרת לוין-סער למערכת המשפט קיבלה רוח גבית עם תמיכתם של דמויות מוסכמות ומוכרות כמו תא"ל (מיל') דדי שמחי והשר לשעבר יזהר שי. תא"ל דדי שמחי הסביר מדוע תמך ביוזמה שהוצגה בפניו והתייחס לעקרונותיה.
"אחרי מה שעברתי גם בחיים וגם אחרי ה-7 באוקטובר אי אפשר להפחיד ואי אפשר לאיים עליי. הרצון לפשרה מכל הצדדים", אמר שמחי. "יזהר ואני לא מחפשים כבוד, אנו באים מתוך רצון אמיתי וכואב לעושת שקט במדינה, לתת לעם לנשום, כשאני שומע שחלק מרוצים וחלק לא מרוצים אני מבין שהפשרה היא טובה", הדגיש בהמשך.
"העקרונות של הפשרה הזו שהיא שומרת על עצמאות בית המשפט, שומרת על עצמאות השופטים, מאפשרת גיוון רחב של דעות בביהמ"ש ופותחת את ביהמ"ש לכל הקהלים והיא גם מורידה את החשש שהקואליציה תוכל להשתלט על בית המשפט", הסביר שמחי על מהות הפשרה של לוין וסער שהוצגה בפניו.
הוא הוסיף כי "השמירה על המקצוע והפרופסיה תישאר, הם רק לא יהיו מאוגדים תחת ארגון כזה או אחר. אין שום פגיעה במקצוע עצמו. אנחנו מקווים שנכון לעכשיו בשנתיים עד הבחירות יהיו עוד הסכמות, המצב במזרח התיכון ישתפר, ונבין שאפשר לעשות עוד דברים בהסכמות. אי אפשר להגיד להגיד כל הזמן 'פוליטיקאים מקובעים'. אני מסכים שלצערי בשנים האחרונות המילה פוליטיקאי ישר מתחברת למשהו לא תקין. אולי זה ישתנה. אנחנו חושבים באמת שיש פה רצון טוב ואני אומר למי שמתנגד - בוא ניתן לזה צ'אנס ומקסימום בכנסת הבאה תבטלו את זה. העם הזה רוצה אוויר, אנחנו רוצים לנשום. די עם השטויות האלו".
בהמשך שמחי התייחס ליום שאחרי מחדל ה-7 באוקטובר ולאחריות שהרמטכ"ל הלוי צריך לממש. "הרמטכ"ל הרצי הלוי חייב ללכת הביתה מהר ככל האפשר, אם הוא אוהב את הצבא ואת המדינה הוא חייב ללכת הביתה. הכישלון הוא בלתי יסולח, והוא אחראי ישיר לדבר הזה. הוא כקצין לקח אחריות, הוא צריך ללכת הביתה זה הדבר הכי חשוב, ככל שזה נגרר, זה לא מתאים", אמר.
עריכה: אסף חרמוני