המאזין ביקש לדעת מה המיץ שיכול לתת לו תחושת ריפוי מהירה במקרה של כאב גרון. אז אומנם תהליך הריפוי של הגוף אינו מיידי, אבל בהחלט אפשר לספק לו את הוויטמינים ואת נוגדי החמצון החשובים שיאפשרו למערכת החיסון להילחם ב'פולשים הזרים' בצורה האופטימלית והמיטבית.
מה לשים במיץ?
בהנחה שיש הגבלה למספר הרכיבים שאפשר לשים בכוס אחת, אלו המרכיבים הנבחרים:
תפוזים - מכילים כמות עצומה של ויטמין C שדרוש לתפקוד מערכת החיסון. בתפוז אחד יש יותר ויטמין C ממה שצריך ליום. בתפוזים יש גם רמת חומציות שמשרתת את המטרה של חיטוי הגרון.
גזר - זהו הירק העשיר ביותר בוויטמין A, שדרוש לנו לא רק לראייה, אלא גם ליכולת של מערכת החיסון למנוע מווירוסים להיכנס לגוף. ברוב המקרים בתקופה זו דלקות הגרון הן ויראליות, ולכן חשוב להקפיד על צריכת ויטמין A. אחרי שטוחנים את הגזר למיץ – ויטמין A נספג ממנו הרבה יותר מהר ובקלות בהשוואה לגזר טרי שמכיל סיבים תזונתיים. הסיבים רצויים מאוד לגוף, אך במקרה המתואר יש עדיפות לספיגה מהירה יותר כפי שקורה במיץ ללא סיבים.
גי'נג'ר - מכיל נוגדי חמצון יעילים נגד מחלות, וכן החריפות שלו תורמת הרבה נגד כאבי גרון. מחקרים, כמו אלו שפורסמו ב-'Journal of Ethnopharmacology', מצביעים על כך שג'ינג'ר יכול להקל על כאבי גרון בזכות רכיבים פעילים התורמים להקלה על דלקות ועל כאב. בנוסף, החריפות הקלה של הג'ינג'ר מסייעת בפתיחת דרכי הנשימה ומספקת תחושת חום ונוחות בגרון.
כורכום טרי - כורכום, במיוחד כשהוא טרי, מכיל כמות גבוהה של כורכומין, נוגד חמצון חזק מאוד הידוע בתכונותיו האנטי-דלקתיות. מחקרים, כמו זה שפורסם ב-Advances in Experimental Medicine and Biology, מצביעים על כך שכורכומין מסייע להפחתת דלקות ולהמרצת מערכת החיסון. השימוש בכורכום טרי בתוך מיץ מגביר את זמינותו הביולוגית. מה שמאפשר ספיגה יעילה יותר של הכורכומין בגוף.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.