ד"ר מאיה רוזמן

אל תהיה 'חציל' ותוסיף גבינה בולגרית

בפינת מנשנשים סדרתיים ד"ר מאיה רוזמן הכינה לנו חטיפוני חציל עם בולגרית • מיכל קדוש (103fm) סיפרה על העונה החדשה של 'הלוטוס הלבן'


כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן עם פינת מנשנשים סדרתיים, והפעם: נשנוש חציל קלוי מגולגל עם גבינה בולגרית. "הכי פשוט, בלי שום תחכום - וגם טעים וכיפי", אמרה ד"ר רוזמן תחילה והמשיכה: "הנה רעיון שלי למי שרוצה לנשנש משהו מלוח, שמכיל חלבון, ומתאים גם לשעות הערב והלילה בזמן דיאטה, אפילו אם יש נטייה לסוכרת".

מה הערך התזונתי של החציל?

באמת חשבתם שד"ר רוזמן לא תהיה עם התשובה? "החציל הוא ירק בעל ערך תזונתי גבוה, שמספק יתרונות בריאותיים מגוונים. הוא עשיר בנוגדי חמצון, במיוחד אנתוציאנינים, המפחיתים דלקת ושומרים על בריאות הלב". פירטה והוסיפה: "חצילים הם גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, שמסייעים לתפקוד מערכת העיכול, תורמים לירידה במשקל ומסייעים בשמירה על רמות סוכר תקינות בדם".

לאחר מכן ד"ר רוזמן סיפרה: "מחקרים שונים מצביעים על כך שצריכת חצילים יכולה לשפר את בריאות הלב, למשל, מחקר שפורסם ב-Journal of Nutrition,  הראה כי תמציות מחצילים מפחיתות את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ומסייעות בהפחתת דלקת שמקורה במחלות לב".

ד"ר רוזמן לא שכחה להסביר כי "גבינה בולגרית היא מקור מצוין לחלבון וסידן שחשובים לבניית העצמות ותפקוד השרירים. היא מכילה גם ויטמינים כמו ויטמין A ו-B12, החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים והעור. בגלל שהיא מכילה כמות גבוהה של נתרן, חשוב לשים לב ולצרוך אותה במתינות, במיוחד עבור אנשים עם בעיות לחץ דם או תפקוד כלייתי".

אז איך עושים?

יאללה לעבודה. ד"ר רוזמן הסבירה את תהליך ההכנה ב-4 שלבים:

1. שיא הפשטות – מקלפים חציל, פורסים לעיגולים בעובי בערך חצי ס"מ.

2. מסדרים על נייר אפיה, מרססים ספרי שמן זית ואופים ב- 180 מעלות כ- 25 דקות.

3. אחרי שמתקרר - פורסים בולגרית מעודנת 5% שומן למלבנים דקים, שמים מלבן במרכז עיגול חציל קלוי ומגלגלים.

4. מסדרים יפה על הצלחת - והנה נשנוש. מ- 100 גרם בולגרית 5% אמורים לצאת בערך 10 גלגלים כאלו, וכולם יחד שווים נשנוש ביניים אחד.

בהמשך מיכל קדוש ('מעריב' ו־103fm) עלתה לשידור ופירטה לד"ר מאיה רוזמן על מנת להמליץ על תכנים טלוויזיונים חדשים  אליהם היא נחשפה בשבוע החולף. 

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
31/01/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

חטיפוני חציל בבולגרית
חטיפוני חציל בבולגרית  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris