ורדה רזיאל ז'קונט

"הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה במאה השנים האחרונות נכשלו"

הפסיכולוג פרופ' יעקב רופא בהאשמה קשה כלפי אנשי המקצוע בתחום בריאות הנפש: "מחזקים פה שקר, אנשים מקבלים חיזוק מהמערכת המדעית"


פרופ' יעקב רופא, פסיכולוג וראש החוג למדעי החברה באוניברסיטת בר אילן לשעבר, הוציא ספר חדש המעלה טענות נגד הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה המודרנית. בשיחה עם ורדה רזיאל ז'קונט ב-103fm הוא הסביר מדוע.

"אני טוען שכל הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה במאה השנים האחרונות נכשלו. זו הצהרה מאוד בומבסטית, אבל אני מגבה את זה בהרבה מאמרים. בספרי הקודם וגם בספר החדש שיצא לאור בדצמבר האחרון", פסק רופא בפתח השיחה והוסיף, "פרויד נכשל. המושג המרכזי שלו הוא הדחקה, והוא אמר שאנשים שוכחים טראומות. מתברר בעשרות מחקרים שאנשים זוכרים את הטראומות שלהם. הוא גם לא יכול להסביר סכיזופרניה".

ורדה העירה: "בוא נעזוב את פרויד, הוא חי לפני הרבה שנים. הטענה שלך היא כלפי הפסיכיאטריה של היום".

פרופ' רופא השיב לה: "הפסיכיאטריה היא הכישלון הגדול ביותר בהיסטוריה של המדע. בואו ניקח את המונח סכיזורפרניה שמקובל בכל העולם כיום כהפרעה מוחית. אבל יש עדויות כי לכ-30 עד 40% מהסכיזופרנים אין ליקוי במוח. כ-30% מהם מחלימים באופן ספונטני או על ידי טיפול פסיכולוגי. אם זה היה ליקוי נוירולוגי, אפילו אדם אחד לא היה מחלים. הם משווים את זה אלצהיימר ופרקינסון? מישהו מאלה החלים מטיפול ספונטני?".

"יש עלייה של 4,000% בפנייות לשינוי מין"

נושא נוסף הנתפס בעיניו ככישלון מוחלט נודע בכלל לזהות מגדרית: "הם טוענים שטרנסג'נדריות היא התנהגות נורמלית, כי המוח שלהם הוא של המין השני. אם הוא זכר, אז יש לו מוח של אישה. הם לא מצאו ליקוי מסוים שזה אופייני לטרנסג'נדר, אין. מחזקים פה שקר, אנשים מקבלים חיזוק מהמערכת המדעית. בשנים האחרונות חלה עלייה מסיבית בהתנהגויות האלה, יש עלייה של 4,000% בפניות לשינוי מין. איך הם מסבירים שזה משהו ביולוגי שאדם נולד איתו. איך קרתה עלייה כל כך מסיבית בהתנהגויות האלה?".

ורדה ביקשה לחדד: "אתה טוען שזאת כאילו בחירה רציונלית להתמודד עם לחץ בלתי נסבל, ואתה טוען שאשפוז פסיכיאטרי הוא פשע. אתה גם אומר שטיפול תרופתי הוא רצח, כי זה מקצר את תוחלת החיים של מי שמשתמש בתרופות פסיכיאטריות".

"התרופות האנטי פסיכוטיות מקצרות את חיי האדם בין עשר לחמש עשרה שנים"

רופא השיב בחיוב: "אני סוקר המון מחקרים, גם בספר האחרון שלי שמראה שהתרופות האנטי פסיכוטיות מקצרות את חיי האדם בין עשר לחמש עשרה שנים. האנשים אלה מפתחים כל מיני מחלות כולל סרטן, אלצהיימר ומחלות לב. אלה שעוברים ניתוחים לשינוי מין, הם בלתי הפיכים. הם מפתחים מחלות לב, סכרת ורשימה ארוכה של מחלות שאני מביא אותן בספר החדש שלי. הם אנשים שסובלים מדיכאון, לחלק גדול מהם אין יכולת חברתית. למה בשנים האחרונות חלה עלייה מסיבית בהתנהגויות האלה?".

"אני משווה את זה גם לאנורקסיה ולריבוי אישיות. גם הם אנשים שפוגעים בגוף שלהם", הוסיף הפסיכולוג.

"פרויד תרם את התרומה הכי גדולה למדע כי הוא אמר שכולם משוגעים"

לדבריו, פרויד תרם את התרומה הכי גדולה למדע כי הוא אמר שכולם משוגעים. ביגוד ל-DSM חיפשתי את כל הנוירוזות וגיליתי מה משותף להן: כולם משוגעים".

הפרופסור רופא הצליח למצוא שבעה אפיונים משותפים לכל אותן הפרעות, ולקטלג אותם. הוא פירט: "כל ההתנהגויות האלה מטילות נטל כבד על הקשב. כל ההתנהגויות האלה מתפרצות באופן ספונטני, כל ההתנהגויות האלה נדירות, בכולן יש חוסר מודעות, אנשים לא יודעים מה הסיבה התנהגויות שלהם. יש על כולם סטיגמה חברתית - בכולם מקבלים תווית שלילית", אמר והוסיף הפרופסור: "שני דברים נוספים משותפים לכולם: כולם מדוכאים, וכולם בסטרס. ובדידות היא הסטרס הכי חמור, כמאפיין של כולם".

18/02/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

ורדה רזיאל ז'קונט
ורדה רזיאל ז'קונט  |  צילום: 103fm
Paris