לאחרונה פרסם משרד האוצר תחשיב שלפיו הערך הכלכלי של תמיכת המדינה בכל תלמיד ישיבה עומד על כמיליון וחצי שקלים למשך חייו. העיתונאי ישראל כהן ('קול ברמה') שוחח על כך עם אלי כהן ואודי סגל ב-103fm ופקפק בנתונים.
"הלוואי", אמר כהן בפתח השיחה. "אבא שלי אדם שלומד תורה יומם ולילה, הלוואי שזה היה נכון. מגיע ללומדי התורה הערכה כזאת, ודאי לאלה שלומדים באמת".
הוא סבור כי תחשיב כזה אינו ראוי, אך הוא גם העלה ספקות באשר לנכונות הנתון הזה: "אני לא כלכלן, אבל זה לא נכון. זה אולי נכון למקרי קצה מסוימים, אולי לאדם עם 18 ילדים שמשיג הנחות בארנונה ואשתו לא עובדת".
מעבר לכך, כהן סבור כי מדובר בעיקר בדיון ערכי: "מה לעשות שהציבור החרדי חי אחרת? יש אנשים שאפילו לא קונים מעדן חלב או שוקולד, אלה אנשים עם פת במלח. אלה אנשים שזו האידאולוגיה שלהם, שחיים כמה שפחות על חומריות וממילא הם לא יוצאים למסעדות, לא מטיילים בחו"ל, לא קונים רכב. הבסיס החרדי הוא אנשים שמוותרים על החומריות שלהם ורואים ברוחניות עיקר", אמר.
ככל הידוע לו אברך בכולל מקבל בממוצע בין 1,100 ל-1,200 שקלים בחודש, וגם שם חלק מהתשלום אינו מגיע מהמדינה: "המספרים, גם הם נכונים, בין שליש לחצי מהתשלום ראש הכולל משיג בכלל מתרומות".