ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת מטב, כועס מאוד על הפרסומאים שמציגים את בני הגיל השלישי באור שלילי עתיר דעות קדומות. בשיחה עם דני דבורין ויעל חביב ב-103fm הסביר עד כמה פרסומות שכאלה הרסניות, וקרא לבני הגיל השלישי לעשות מעשה.
"שלילה וגיחוך. זו תופעה מאוד קשה של גילנות - אפליה על בסיס גיל. הדבר הזה מוביל להדרה חברתית, לאפליה בתעסוקה וליחס פטרוני ומזלזל. האופן שבו הזקנה כתהליך ואזרחים ותיקים בודדים משתקפים בשיח התקשורתי בפרסומת, זה משליך איך אני תופס אזרח ותיק, איך אני תופס זקנה בכלל", אמר שטרסברג בפתח השיחה.
לדבריו, "ככל שאנחנו מדברים על המהפכה בתוחלת החיים ויש יותר שיח על הזקנה, הדבר מקבל חשיבות אדירה. עם זאת, מציגים את המבוגר כמישהו לא רלוונטי, חסר אונים, עם אפס אוריינות דיגיטלית, זה דבר שמייצר נזק מאוד גדול כי הוא תורם לתפיסה ציבורית מוטעית ובעייתית".
"התפיסה הזאת מקבלת הוכחה במסגרת לא מעט מחקרים. ראינו לאחרונה מחקר שהוכיח שכשאנשים נחשפים במדיה, ובייחוד בפרסומת, להצגה של אזרח ותיק בצורה שלילית, זה תורם לתפיסות העולם שלהם בנושא אזרחים ותיקים", התריע.
אם כך, מדוע המפרסמים מתנהגים כך? הוא העריך: "הם מנסים להשפיע על התנהגות צרכנית, אבל זה מייצר נזק גדול. זה משפיע גם על הדימוי העצמי של האזרחים הוותיקים שרואים את עצמם מוצגים בצורה בעייתית, ולפעמים זה משפיע אפילו על קביעת המדיניות. אם נסתכל על השורה התחתונה, חשוב להגביר את המודעות בנושא הזה, יש פה השפעה על חיים של אנשים. הזקנה היא דבר מורכב, הדיכוטומיה שמציגה את הזקן שרץ בבוקר 30 ק"מ או מצד שני תפיסה שמגחכת את הזקנה".
אם כך, מדוע שבני הגיל השלישי לא ישיבו מלחמה? שטרסברג מאמין שכך יהיה: "מניח שזה יקרה בשלב הבא. חסרה התארגנות, מנהיגות והבנה. אני רואה בשנים האחרונות, בטח בנושא הפרסום, דווקא הליכה אחורה. הדבר הזה הולך ונעשה בעייתי ביותר בהצגת האזרח הוותיק כלא רלוונטי. הגיע הזמן שציבור האזרחים הוותיקים, שהוא כוח צרכני מאוד משמעותי, יגיד את דברו ויצא נגד".