כולנו מודעים לקשיים של אנשים סיעודיים, פצועים או בעלי מוגבלויות, אך אנחנו לא נותנים את הדעת מספיק לקשיים שחווים בני המשפחה שלהם המטפלים בהם במסירות. אודי סגל ואלי כהן שוחחו על כך ב-103fm עם ח"כ טטיאנה מזרסקי (יש עתיד) ועם רחל לדאני, מייסדת ומנכ"לית הארגון הישראלי לבני משפחות מטפלים.
ח"כ מזרסקי הסבירה: "פנו אליי מהעמותה ושאלו אותי על בני משפחה מטפלים שנאלצים לעזוב את כל העיסוקים שלהם, או שנאלצים לשלם כדי לטפל בהורים קשישים או בבני זוג שזקוקים לעזרה. אני סועדת את שני ההורים שלי, והנושא קרוב לליבי. התברר שיש כמעט מיליון וחצי אזרחי מדינת ישראל שמטפלים בבני המשפחה שלהם".
לדאני הסכימה והוסיפה: "זה יכול להיות ילדים להורים מזדקנים, הורים לילדים חולים ובני ובנות זוג, גם אנשים עם מוגבלויות. זו יריעה רחבה ומוגדרת בחוק. בשנה וחצי האחרונות חווינו הרחבה במספרים, כי נוספו לצערנו בני משפחה של פצועים, גם חיילים וגם אזרחים".
המלחמה הרעה את מצבם של המטפלים בנושאים שונים, כפי שתיארה לדאני: "ירידה במצב הבריאותי שלהם, במצב הרגשי שלהם ובמצב הכלכלי שלהם. כששואלים אותם מה ההשלכות של המלחמה על התפקוד שלהם, הם מדווחים על זה. בכל תפקודי היום־יום מצבם הורע".
כיושבת בבית המחוקקים קראה מזרסקי להסדיר את מעמדם של בני המשפחה המטפלים: "צריכים לחשוב ביחד, אין עדיין חוק מוגדר, ולא עשינו עדיין התאמות. ההכרה הרשמית צריכה להיות על ידי המדינה, גם בביטוח הלאומי וגם בשירותי הבריאות, מיהו המטפל העיקרי, וזה דורש עבודה".