צביקה בלומשטיין, מרכז המשק בקיבוץ עלומים וחבר בצוות החירום היישובי, שוחח עם פרופ' אריה אלדד ורון קופמן ב-103fm על תחקיר 7 באוקטובר בקיבוצו וסיפר על תוכניות הקיבוץ המשתקם לעתיד.
"יום 7 באוקטובר בקיבוץ עלומים ובמרחב עלומים הוא אחד מהאירועים הקשים ב-7 באוקטובר, ככה הצבא מגדיר את האירוע הזה", סיפר בפתיחה.
בלומשטיין תיאר את תוצאות היום הקשה הזה באזור הקיבוץ: "יש לנו בסך הכול 62 הרוגים, 22 מתוכם הם עובדי חקלאות מתאילנד ומנפאל, חמישה חיילים ואנשי כוחות הביטחון שנהרגו בהגנה על עלומים, ועוד 35 אנשים ממסיבת הנובה שנרצחו בדם קר במיגונית המוות. נחטפו חמישה ממרחב עלומים, בהם רומי גונן, ואנחנו שמחים שהיא חזרה".
בעקבות התחקיר הבינו תושבי הקיבוץ מה קרה שם באמת: "מה שהתחדד בתחקיר הוא עוצמת ההרג שהייתה במרחב עלומים, ועוצמת הלחימה שהייתה בעלומים. את זה אנחנו מכירים, אבל היא מתחדדת עם כל כמות הכוחות שניסתה להגיע לעוטף", אמר בלומשטיין.
קיבוצו נמצא באזור אסטרטגי, כפי שהעיד: "עלומים הוא הקיבוץ הראשון בכביש 232, ועד לשעה 9 בבוקר הגיעו כארבעים מחבלים לצומת עלומים ומנעו מעבר של כוחות דרומה. מי שרצה להגיע לכיוון בארי לא הצליח, כי המחבלים תפסו את הצומת הזה וירו על מי שניסה לרדת דרומה".
על הסיוע שהוחש לאזור, סיפר: "לאורך היום הגיעו חיילים. הכוח המאורגן הראשון שנכנס לקיבוץ, הוא של גדוד 890 של הצנחנים. הם הגיעו מנאבי מוסא במסוקים. הם נחתו בשדה מזרחית לעלומים, ומייד בנחיתה הם חטפו אש מהמחבלים. המסוק הראשון שנחת נפגע. למזלנו, זה היה אחרי שכל החיילים ירדו מהמסוק, והם התחילו מייד בלחימה".
ומה קרה לתושבי הקיבוץ מאז? איש עלומים הסביר: "ב-8 באוקטובר לקחנו את כל החברים באוטובוסים הצהובים לשני מלונות בנתניה. מאז 90% מהקהילה חזרו, ובעזרת השם עוד 10% יחזרו בקיץ".
"הוא גילה בגאווה כי ישנם ישראלים רבים המעוניינים להצטרף לקהילתו: "יש לנו רשימת המתנה של 60 משפחות, אבל אין לנו בתים. אנחנו צריכים את העזרה של המדינה שתבוא ותפתח מגרשים, שתבנה את הבתים. יש לנו נזקים גדולים במשק ובחקלאות. המחבלים שרפו לנו את הלולים, הרפתות והמתבנים. יש לנו עדיין בניינים הרוסים ושרופים".
לקראת סיום השיחה הדגיש: "קיבוץ עלומים הוא הקיבוץ היחידי ממערב לכביש 232 שנחדר אבל חזר במלואו".
עריכה: אחיעד לוק