ד"ר מאיה רוזמן

פתאום נהיה קיץ

שבוע לפני המעבר לשעון קיץ ד"ר מאיה רוזמן ענתה על השאלה האם השינוי בשעון עלול לגרום להשמנה? • וגם: מיכל קדוש עם כל המלצות הטלוויזיה


האם יתכן שהמעבר לשעון הקיץ גורם להשמנה? ומה עדיף לשמירה על המשקל – שעון חורף או שעון קיץ?

הנה כמה נתונים לתשומת לב המאזינים מפי המומחית לבריאות. בתחילה חשוב לזכור שעייפות אכן גורמת להשמנה. זאת אומרת שבמעבר לשעון קיץ היום הפסדנו שעת שינה, לחלקנו זה גורם לעייפות. אותה העייפות גורמת לעלייה בצורך במתוק, גם בלי שנשים לב. זאת משום שאכילת המתוקים נותנת אנרגיה זמינה ומעוררת. 

יותר שעות אור – זה יותר או פחות קלוריות?

אמנם לפי מחקרים דווקא שעון חורף שחשוך יותר מוקדם -פחות סרוטונין ואכילה גדולה יותר, מצד שני – יותר אור – יוצאים יותר לבלות יותר, ואוכלים יותר גלידות או מבלים יותר במסעדות. ההרגלים שלנו– לפעמים הגוף מדבר ולא לפי השעה. למשל אם אני רעבה בשעה מסויימת בערב או בבוקר – האם אני צריכה לחכות שתגיע השעה הנכונה או להקשיב לגוף? נוצר בלבול קטן שעלול לגרום לצריכת קלוריות גבוהה יותר עד שהגוף יתרגל.

ומה עדיף שעון חורף או שעון קיץ מבחינה זו?

לפי התיאוריות עדיף שעון קיץ.

בחורף יש שעות חושך רבות: בחשיכה יש הפרשה נמוכה יותר של סרוטונין. ירידה ברמות סרוטונין גורמות גם למצב רוח ירוד, ובמקביל לעליה תת מודעת בצורך לפחמימות שנחשבות אצל רבים ככאלו שמשפרות מצב רוח. בנוסף בחורף פחות מתחשק לצאת לבלות כמובן, שעות בית רבות יותר הן גם יותר שעות עם זמינות לנשנש... ובסופו של דבר יש עליה בצריכת הקלוריות בחורף.

גורם נוסף שחשוב לשים לב אליו בחורף - קור גורם לרעב מוגבר, כי אחת מהדרכים של הגוף לחמם עצמו זו אכילה. בתת מודע יש רעב גדול יותר כשקר לנו, בהשוואה לחום וחמסין שמורידים תיאבון.

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
21/03/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

קיץ
קיץ  |  צילום: מרים אלסטר/פלאש90
Paris