בתוך כל מנה שאנחנו מבשלים מסתתר אחד המרכיבים השנויים במחלוקת ביותר במטבח - המלח. הוא חיוני לגוף, עוזר לשמור על מאזן נוזלים תקין, תורם לתפקוד העצבים והשרירים, ואף משפר את טעם האוכל. עם זאת, שימוש מופרז בו עלול להוביל לבעיות חמורות.
דני דבורין ויעל חביב בחרו לפתוח את התוכנית בהתייחסות לחשיבותו של המרכיב. דבורין טען כי קרא לאחרונה מאמרים אחדים על חשיבות המלח. "השאלה היא תמיד מה המינון התקין שלו. הגוף זקוק למלח בכדי לשמור על מאזן נוזלים תקין , וכשאתה מפריז במלח אתה עלול לסבול מלחץ דם גבוה וגם משבץ מוחי".
לדבריו, אפשר להסתדר גם בלי מלח, או לפחות להפחית משמעותית: "אפשר לאכול בלי מלח כי ישנם תבלינים אחרים – פלפל, לימון, שומשום." הדברים נאמרו בפתיחות קלילה אך עם מסר בריאותי ברור, המזכיר לכולנו שהטעם הטוב מתחיל גם בהחלטות נכונות בצלחת.