אחד מכל חמישה מבוגרים בארה"ב מסווג כאדם הלוקה בהשמנת יתר. ד"ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורגיה וטיפול בהשמנה ומנהלת המרכז הרב־תחומי לטיפול בהשמנת יתר אסיא מדיקל באסותא רמת החייל, שוחחה עם דני דבורין ויעל חביב ב-103fm.
המלצתה הייתה חד משמעית: "להתנזר ממזון מתועש, הוא מכיל המון סוכרים, שומני טראנס וחומרי שימור שמגבירים דלקתיות". במקום זה היא המליצה על תפריט מאוזן יותר: "לאכול מזונות בריאים ולא מעובדים, עתירים בסיבים ונוגדי חמצון. אנחנו אוכלים את זה, אבל מוסיפים על זה ג'אנק פוד שאפשר להוריד".
אם כך, מהי השמנת יתר? רזיאל סיפרה על הבעייתיות במדד המקובל כיום הבודק מי מאיתנו לוקה בה: "עד עכשיו השתמשו במדד שנקרא BMI, אבל לא רק הכובד של השומן משפיע, אלא גם החולי שלו, המצב הדלקתי. לכן יש אנשים שה-BMI שלהם נמוך, אבל רקמת השומן שלהם חולה".
אותה רקמת שומן חולה עלולה להוביל לסיבוכים רפואיים כמו כבד שומני, סוכרת ויתר לחץ דם. "יש מדד חדש שמאמצים אותו כרגע שנקרא 'מדד מותן-גובה'. מודדים את היקף המותניים, ומחלקים אותו בגובה בריבוע. זה מדד חדיש שתואר בכנס שנכחתי בו במלאגה", סיפרה.
וכן, גם כרס קטנה עלולה להעיד על כך: "ברגע שיש התחלה של בטן וכרס קטנה, סימן שמרוכז שם הרבה שומן, והשומן הזה פעיל", אמרה.