ניר קיפניס, יאיר גת, טל חוטינר וטליה לוין ('מעריב') תרו אחר יינות לארוחת ראש השנה ושבו עם בשורות • פרק 66
חמישי כבר כאן, החג גם תכף דופק בדלת, וזה הזמן להבין איזה יין אנחנו מביאים לארוחה החגיגית, ובעיקר איך אנחנו נשארים ערים מתחילתה ועד סופה אחרי השאלות של הדודה וההסעה של הסבתא הלוך וחזור.
בדיוק בשביל זה שבו אל אולפן 103fm ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, והפעם הצטרפה אליהם באולפן גם עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, המומחית למשימות יין מיוחדת. אז מה היה בתפריט? הרבה יין, מן הארץ ומן הניכר, בכל הגוונים ומכל הזנים.
רעבים? גם השף ליאון אלקלעי הצטרף לחגיגה והפתיע במתכון לזנב שור בקארי.
מרכיבים:
- זנב שור
- חמש פרוסות ג'ינג'ר
- 3 שיני שום
- קמח
- שמן
- 3 בצלים
- 400 גרם חלב קוקוס
- 2 כוסות ציר או מים
- כף סוכר
- 50 גרם קארי ירוק
- כוסברה
- בזיליקום
- בצל ירוק
- מלח לימון
- יין אדום
אופן ההכנה:
- מקמחים את הבשר ומטגנים אותו
- מטגנים את השום והג'ינג'ר
- מוסיפים את הבשר, את היין, הציר וחלב הקוקוס
- ניתן להוסיף תפוחי אדמה, דלעת, כרישה או פלפל ירוק מתוק
- מוסיפים את עשבי התיבול והבוטנים
לחיים!
18/09/2025
סנהדרינק  | גרפיקה: אלון כץ