איריס קול

"עסק שכמעט בלתי אפשרי לנהל"

השף אבי לוי לאיריס קול: "סחבתי את 'המוציא' על הכתפיים שלי לבד. הגעתי לנקודה שבה צריך לדעת לשחרר"


השף והמסעדן הישראלי אבי לוי, זוכה העונה השנייה של 'מאסטר שף', שוחח עם איריס קול ברדיו 103fm על החלטתו לקחת צעד אחורה מענף המסעדנות ולהעביר את ניהול מסעדתו 'המוציא' לזכיינות

תחילה שיתף לוי על החלטתו להעביר את 'המוציא' לזכיינות ולקחת צעד אחורה: "לפני בערך חצי שנה לקחתי החלטה שאני מעביר את המסעדה לזכיינות. יש לי עוד שתי חברות שמתעסקות בייעוץ קולינרי, סדנאות ואירועים פרטיים, והחלטתי להתמקד בזה יותר. רציתי לקחת צעד אחורה מהמסעדה עצמה".

לוי הסביר כי הקשיים בענף הלכו והחמירו בשנים האחרונות: "מאז הקורונה הענף סובל ממצוקת כוח אדם קשה מאוד בכל התחומים. מעובדי ניקיון ועד מנהלים וטבחים. אנשים הבינו שהם לא חייבים לעבוד כל כך קשה בשביל היומית שלהם, וזה לגיטימי, אבל זה פגע בנו מאוד. במקביל, עלויות חומרי הגלם עלו בצורה דרמטית, אי אפשר לגלגל את זה יותר על הלקוחות, והרווחים נשחקו. תוסיפי לזה בירוקרטיה יקרה ומסורבלת, מערכת בנקאית שמגבילה אשראי ואת מקבלת עסק שכמעט בלתי אפשרי לנהל".

"זה כבר לא משתלם. המחיר האישי הוא כבד מאוד"

השף הוותיק הדגיש כי אינו מתחרט, אך מרגיש שהגיע הזמן לשינוי: "למען ההגינות, היו תקופות יפות. 'המוציא' תמיד שמרה על סטנדרט גבוה ונתנה עבודה. אבל מבחינתי, זה כבר לא משתלם. המחיר האישי הוא כבד מאוד, ואני רוצה לזוז מענף המסעדנות. פשוט די".

על האדרנלין של הסרוויס אמר: "זה חיידק שזורם לך בדם, האדרנלין של הסרוויס גבוה מאוד. אבל כשאין לזה התכנות כלכלית, אתה לא יכול להמשיך רק מאהבה. יש כאלה שיכולים להרשות לעצמם להפסיד, אולי יש להם גיבוי או כמה מסעדות, אבל אני סחבתי את 'המוציא' על הכתפיים שלי לבד. הגעתי לנקודה שבה צריך לדעת לשחרר".

לוי סיים בנימה אופטימית והבטיח שהטעם שלו יישאר נוכח: "כרגע אני לוקח קצת זמן לעצמי כדי לסדר כמה דברים, אבל ללא ספק אשאר במטבחים. אני לא עוזב את האוכל. בקרוב מאוד יהיה אפשר שוב לטעום את הבישולים שלי".

06/11/2025
השף אבי לוי
השף אבי לוי  |  מרים אלסטר פלאש90
Paris