קרסו יוצא לאכול
עם פרופסור רפי קרסו

בשר, ניוקי, אקסטזה: כך עושים עסקית

עם עושר הטעמים, הניחוחות והצבעים במסעדת 'סינטה בר' תשכחו לרגע שאתם בכלל בחיפה • העסקית הלוהטת שאסור לפספס • בלעדי לדיגיטל של 103fm


כשהשם 'סינטה בר' עולה, קרניבורים אמיתיים בחיפה וסביבתה מתחילים להזיל ריר, ובצדק. הפעם, הפנטזיה של פרופ' קרסו על עצירת צהריים מפנקת שתרים את היום, הובילה אותו ואת רעייתו הישר אל מסעדת השף החיפאית הזו, שצברה מוניטין של מומחית בשרים. עצרו את כל מה שאתם עושים, כי הגיע הזמן לבדוק: האם העסקית הלוהטת והמדוברת באמת מצדיקה נסיעה במיוחד אל מול האיצטדיון?

מיד עם ההתמקמות הזוג קרסו, נשלף התפריט העסקי - הפורמט המנצח שבו בוחרים מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית. אבל לפני הצלילה למנות, החליטו השניים לפתוח את התיאבון עם כוס יין לבן 'הרי יהודה', בעלות 67 ש"ח. "לא זול," הודה קרסו. זאת לצד פוקאצ'ה מהטאבון בעלות 26 ש"ח, שאינה כלולה בעסקית. היא הגיעה מתפצפצת, מלוחה ומלווה בשלישיית מטבלים ששווה להתעכב עליהם: שום קונפי שנמס, טחינה שחורה מסקרנת ומטבוחה ביתית מדויקת.

"פתיח שמבטיח הרבה", סיכם פרופ' קרסו. משם עברו בני הזוג לבחירת הראשונות שכלולות במחיר: סלט עלים וטרין כבד עוף. לעיקריות נבחרו פרגיות על הפלנצ'ה וניוקי פריזאי בעלות 86 ש"ח.

מותר לאכול בריא וליהנות

הראשונה שהגיעה לשולחן הייתה קערה שהוכיחה שסלט הוא ממש לא מנת ברירת מחדל. סלט העלים של 'סינטה בר' הוא פשוט חגיגה: חסה פריכה וארוגולה פיקנטית, פרוסות דקיקות של אגסים, נגיעה של גבינה כחולה שמלטפת בעדינות, ורוטב חמצמץ-מתוק שחיבר את כל הסיפור בצורה מופלאה. שבבי שקדים קלויים וזרעי קינואה מטוגנים פוזרו מעל והוסיפו את הקראנץ' המושלם. כיף של סלט שגורם לך לשכוח שאתה אוכל בריא.

ואם הסלט היה הוכחה שאפשר לאכול בריא וליהנות, טרין כבד העוף היה הצהרת כוונות קולינרית. פרוסה עבה ונדיבה, נימוחה ונמסה בפה - עדות לשותפות מבורכת של שמנת, חמאה או שילוב קסום של שניהם. לצידה, נחו פרוסות טוסט בריוש עשיר וקונפי תאנים מתוק-מלוח שסיפק את הטוויסט המדויק. זהו טרין כבד עוף שאסור לפספס, נקודה.

הפרגיות על הפלנצ'ה היו נדיבות במיוחד - ארבעה נתחים עבים ועסיסיים, מתובלים בעדינות מופתית. הנתחים הוגשו לצד שעועית ירוקה בדרגת 'אל דנטה' מושלמת וברוקולי ברוטב טעים. "מנה גדולה, אבל לא כבדה ואפילו לא משמינה", אמר קרסו. נדמה שזו מנה שמחבקת אותך בלי להכביד על המצפון. הניוקי הפריזאי לעומת זאת, שבר את כל שיאי הרכות. כדורוני גן עדן שהוגשו ברוטב שהיה יצירת מופת: חמאה חומה, מרווה, ערמונים, אגוזי לוז, יין לבן, קרם פרש ופרמז'ן. לכאורה שפע מרכיבים, אך התוצאה הסופית? "עננים רכים שנמסים בפה ועטופים ברוטב מושקע ומנחם, כמו אבא טוב. אין ספק, אחד הניוקי הטובים שאכלנו", סיכם קרסו.

הצצה אסורה

הדיון הכלכלי הקולני שהתנהל בשולחן הסמוך הפך עד מהרה לרעש רקע דהוי. כל הפוקוס של פרופ' קרסו נשאב אל קרפצ'יו הבקר שהונח במרכז השולחן. היה זה פתיח גדוש ומתריס, ערוך בקפידה אמנותית, מבריק משמן זית ומעוטר במראה מפתה. אך שיא ההבטחה הקולינרית הגיע עם הסטייק. שני נתחי פילה זהים הוגשו, וברגע האמת, כשהסכין נחתה על הנתח, נגלתה בפניו החותמת: הצבע. אותו גוון מדויק, המעיד על פילה עסיסי שהוכן בשלמות. זו הייתה הצצה קטנה אך עוצמתית, שהטמיעה בזיכרונו את המנה שחובה להזמין בפעם הבאה.

'סינטה בר' מצדיקה את שמה בזכות חווית אירוח מוקפדת שאינה נופלת מרמת האוכל. המקום מטופח ומשדר ניקיון ואסתטיקה ללא דופי, החל מהחלל המרכזי ועד (ולא פחות חשוב) השירותים המצוחצחים. השירות עצמו היה אדיב, קשוב ומקצועי, כזה שמשלים את התמונה ומסיר כל דאגה מיותרת מהאורח.

הכל מתחבר לחותם אחד ברור: זו לא סתם עוד מסעדה בחיפה. אם אתם מחפשים מקום שמצדיק נסיעה במיוחד, סעו צפונה. הארוחה העסקית כאן היא סיבה מספיק טובה לעצור את הכל ולשים פעמיכם אל מול האצטדיון.


'סינטה בר' - נתיב האור 1, חיפה

עריכה: עופרי גליכמן-כהן

20/11/2025
פרופ' רפי קרסו
פרופ' רפי קרסו  |  צילום: 103fm
Paris