השף והמסעדן מדבר בעד זכויות למבקשי המקלט המסתננים, ומספר על העבודה הטובה שהם עושים בכל אחת מהמסעדות שברשותו - האזינו!
השביתה שערכו ביומיים האחרונים הנתינים הזרים במסגרת המחאה שנערכה בת"א, הצליחה להביא לשיבושים בחלק מהמסעדות שבאזור, שלא פסחו גם על מסעדות היוקרה, בהם משמשים העובדים הזרים בתפקידים שונים.
מי שגם מעסיק עובדים שכאלה הוא השף והמסעדן יונתן רושפלד, שבבעלותו מספר מסעדות ברחבי תל אביב. "הם עובדים אצלי במסעדות, ויש להם מוסר עבודה מאוד גבוה. הם עובדים אצלנו הרבה מאוד זמן, 6-7 שנים, והם באו לעבוד רגיל ואמרו שבזמן ההפגנה הם ייצאו", אמר השף בהתייחס לשביתה.
בראיון לרדיו ללא הפסקה, גם סיפר רושפלד על היחס המועדף שהוא נותן לעובדים הזרים: "יש לי למעלה מ-400 עובדים והאוכלוסיה הראשונה שאני מקבל, שאני יודע את שמותיהם ושותה איתם קפה בבוקר - זה אוכלוסיית שוטפי הכלים. זו האוכלוסיה שאנחנו כביכול יכולים להיות בעלי זכויות עליהם, אבל זה לא ככה. הם בעלי זכויות, וכל חג חוגגים איתנו, ואנחנו חוגגים את החגים שלהם ונותנים להם להיות בקשר יותר רציף עם המשפחות, ונותנים להם קווי טלפון משוחררים, והם חלק מהמשפחה. אני יודע שיש להם עומס מאוד גדול, והרבה פעמים זאת עבודה שאף אחד לא מוכן לעשות".
"עבדתי כמה שנים טובות במדינה אחרת באירופה, והתייחסו אליי בצורה מאוד אנושית", ציין השף. "ככה הייתי רוצה שיתייחסו אליי כשאני מגיע למדינה אחרת. הייתי צעיר וחיפשתי עבודה. היו להם עובדים יותר טובים ממני וגם היו יכולים להגיד לי לא, אבל בחרו לקבל אותי, ובטח שלא נתנו לי להחתים כרטיס ולא שלחו אותי למעגל כליאה. אם מכניסים אנשים צריך להתייחס אליהם כמו אנשים".
רושפלד גם הפתיע וחשף כי למרות העבודה הסיזיפית, בכל זאת קיים עבורה ביקוש, אולי בזכות השכר שמתקבל בגינה: "עובד שעובד 8 שעות ומשתכר למעלה מ-9,000 ₪, אני לא בטוח שיש הרבה אנשים , כולל רופאים, שמקבלים את המשכורת הזאת".
רושפלד הוסיף והדגיש כי "בכל עסק שפתחתי בחיים, נתתי עדיפות לעובדים ישראלים. הלכתי ללשכת התעסוקה, פרסמתי 50-70 מקומות עבודה, אבל המקסימום שהגיעו זה אנשים שעשו שביתות איטלקיות וגנבו מהעסקים, ואני מדבר על אוכלוסיה ישראלית". עוד ציין השף כי העובדים החוקיים "מאוד מאורגנים כבר מראש. הם יש להם תמיד מנהיג שיודע לבקש זכויות וזה בסדר גמור".