מה זו חלה קלה? - "9% מהחלה הקלה הם סיבים"

מאזינה, חולת סוכרת שואלת האם אפשר לאכול חלה קלה. אולגה מסבירה מה ההבדל בין הלחמים ומדוע אין משמעות לסימון של האגודה הישראלית לסוכרת על לחמים


 

שאלה: יש לי סוכרת מסוג 2, האם אני יכולה לאכול חלה קלה על בסיס קבוע? והאם עליי לקנות לחם לפי הסימון התזונתי שלו?

אולגה עונה:

חלה קלה היא מזון פונקציונאלי "שמקדם" בריאות. חלה כזאת היא למעשה לחם מחיטה שמוספים לו סיבים משיבולת שועל, צבעם של הסיבים האלו הוא לבן ולכן כך גם צבעה של החלה. באופן עקרוני החלה הקלה מכילה כ-9% סיבים וזהו אחוז סיבים מאוד משמעותי, ומומלץ. את יכולה להיות רגועה ולהמשיך לאכול חלות קלות, סוג הלחם הזה מתאים גם לחולי סוכרת מסוג 2. לגבי הסימון התזונתי, במקרה של לחמים הסימון הזה הוא לא משמעותי משום שחולי סוכרת בעצם יכולים לאכול כל לחם שיש בו סיבים. הסיבים מאטים את קצב הספיגה של הסוכר בדם ולכן חשוב לצרוך אותם. אני תמיד ממליצה לבדוק בסימון התזונתי כמה סיבים יש ב-100 גרם, אם זה מעל 8.5 זה אומר שהלחם מכיל כמות טובה של סיבים. אני ממליצה לחולי סוכר (וגם לאנשים בריאים) להימנע מחלה מתוקה, אבל אין בעיה שחולי סוכרת יאכלו לחם רגיל מחיטה או מכל דגן מלא שמכיל מעל ל-9% סיבים כי כמות הסוכר בלחם היא לרוב מעטה ואין לה הרבה משמעות.

21/11/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris