איך מבדילים בין לחמים שקונים במאפייה ללא אריזה?

המאזין מבקש להבין איך רואים אם הלחם הוא באמת מחיטה מלאה: "חוץ מהצבע הכל כמו לחם לבן" - אולגה: "תבדוק אם אפשר לראות את הסיבים, לרוב אי אפשר לדעת". האם לחם שעשוי מכמה קמחים זה טריק או שהוא בריא?


 

שאלה: אני נוהג לקנות לחם מלא במאפייה, לצערי הלחם לא מגיע באריזה סגורה ואין לי בקרה על המרכיבים שלו, הלחם נראה כהה אבל הטעם והמרקם שלו הוא של לחם לבן. כיצד אוכל לדעת אם אכן מדובר בלחם מלא? כמו כן, כשקניתי לחם מלא בסופר הסתכלתי בפירוט המרכיבים והבחנתי שהלחם מכיל קמח מלא וקמח רגיל. האם מומלץ לצרוך לחם כזה או שמדובר בעבודה בעיניים?

אולגה עונה:

ברגע שאנחנו קונים מוצר מסוים ללא אריזה אין לנו אפשרות לדעת מהם המרכיבים שהוא מכיל מכיוון שאין פירוט שלהם. כשקונים מוצר באריזה מסודרת ישנה בקרה מסוימת על המרכיבים אך כשהוא מגיע ללא כל אריזה לא ניתן לדעת בוודאות ממה בדיוק הוא עשוי. באופן עקרוני, כשקונים לחם במאפייה אפשר לזהות אם מדובר בלחם מלא לפי מראהו החיצוני, אם אתה מבחין בסיבים, שאריות חיטה, קליפות למיניהן וכל מיני גרגירים, סביר להניח שמדובר בלחם מקמח מלא אך כאמור אין לנו דרך לדעת בוודאות כי אם הטחינה היא מאוד דקה אז לא יראו את הסיבים. בנוגע לשאלתך לגבי לחם שמכיל קמח מלא וקמח רגיל – לא מדובר ב"עבודה בעיניים", לפעמים מוסיפים ללחם מלא קמח לבן כדי שהטקסטורה של הלחם תהיה יותר טובה, טעימה, נעימה ומנופחת יותר. במקרה הזה בדרך כלל כותבים על גבי האריזה כמה אחוזים של קמח הלחם מכיל. חשוב להסתכל בטבלה של הפחמימות השומנים והחלבונים ולבדוק כמה סיבים יש בתוך הלחם, 9%-12% היא כמות סבירה של סיבים ואפשר לקנות לחם כזה גם אם כתוב שהוא מכיל רק 70% של חיטה מלאה כי מה שחשוב בעצם בלחם זה כמות הסיבים שהוא מכיל.

05/12/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris