מאזינה: "אלו מזונות גורמים לנפיחות בבטן?"

אולגה מסבירה אלו חומרים במזון גורמים לתחושת הנפיחות והגזים בבטן ואיך בודקים איזה ירק גורם לגזים


 

שאלה: אלו מזונות גורמים לתחושה של נפיחות בבטן וגזים, וכיצד ניתן להפסיק את ההרגשה המציקה הזו?

אולגה עונה:

ישנם כמה סוגים של מזונות שיכולים לגרום לנפיחות בבטן, גזים וכדומה. מזונות שמכילים תרכובות למיניהן כמו פרוקטנים, גלוקנים וכו', כמו למשל ירקות מסוימים שכוללים את כל סוגי הכרובים, כל סוגי הצנונים, וכל סוגי הפלפלים, גם בצל ושום יכולים לגרום הרבה פעמים לבטן "לא רגועה" ולגזים. בנוסף, דגנים שמכילים סיבים יכולים להשפיע על פעילות הקיבה, לכן במקרים של בטן נפוחה וגזים אני ממליצה על אורז בסמטי לבן ולא אורז מלא, ועל פסטה מקמח דורום לבן ולא פסטה מקמח מלא. גם לחמים שמכילים הרבה סיבים יכולים לגרום לגזים, במקרה הזה כדאי להוריד את הלחמים עתירי הסיבים. מומלץ לצרוך לחם שנקרא 'חלה קלה' (לא משנה של איזה יצרן) כי הסיבים שיש בלחם הזה הם סיבים של שיבולת שועל ולא סיבים של חיטה, והם פחות משפיעים על הגזים (באופן עקרוני 'חלה קלה' יכולה להוות תחליף ללחם עבור אלו שסובלים מבעיה במערכת העיכול). כמו כן ישנם אנשים שלא מודעים לכך שיש להם אי סבילות ללקטוז ולא מבינים שמוצרי חלב יכולים להשפיע עליהם לרעה. גוף האדם פועל בשונה ובצורה אינדיבידואלית אצל כל אחד, לכן כדי שתביני אלו מזונות גורמים לך לבעיות בקיבה ולתחושה מציקה אני ממליצה שתעבדי בשיטת האלימינציה. תתחילי להוריד את כל המזונות הנ"ל מהתפריט שלך ותחזירי אותם בהדרגתיות. ברגע שאת מרגישה שיפור תתחילי להוסיף כל פעם מאכל אחר, כך תוכלי להבין אלו מאכלים גורמים לך לגזים ולהוריד אותם מהתפריט.

09/01/2015

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris