'מקדונלד'ס' מגישה המבורגר עם נוטלה - גימיק גאוני או לחמניה עם שוקולד?

ענקית המזון המהיר 'מקדונלד'ס' השיקה מנת המבורגר עם ממרח השוקולד נוטלה בסניפים באיטליה. השף חיים כהן מביע דעתו על המנה החדשה - האם מדובר במאכל נחשק או בגימיק פשוט?


 

 

חיים כהן על המק'דונלדס עם נוטלה: "באיטליה זה כמו פרארי"

השף שוחח עם ספי עובדיה ודרור רפאל ב"103FM" על לחמניית השוקולד שהשיקה מקדונלד'ס באיטליה: אם יעשו בארץ המבורגר עם חומוס וטחינה אנחנו נגחך, שילכו למדינה אחרת

ענקית המזון המהיר "מקדונלד'ס" השיקה באיטליה מנה הכוללת לחמנייה עם ממרח שוקולד נוטלה. השף חיים כהן התייחס למהלך בשיחה עם ספי עובדיה ודרור רפאל ב" 103FM": "אם מק'דונלדס היו שואלים אותנו היינו מספרים להם שאלפי משפחות בישראל קמות בבוקר ומורחות שוקולד על לחם או לחמנייה ואף אחד לא עושה מזה עניין גדול. להפך. צריך להבין שנוטלה באיטליה זה כמעט כמו פרארי. זה קשור לתרבות האיטלקית שהיא מאוד גאה ופטריוטית. לא סתם זה מתחיל שם ויכול להיות שזה יישאר שם, עוד אי אפשר לדעת איך זה יתפתח. בסוף יכול להיות שזו הלחמנייה שממתיקה לאיטלקים את הנוכחות של מק'דונלדס אצלם במדינה. זה יפה ואני לא יודע לאן זה ילך".

רפאל ועובדיה הזכירו שאייל שני מגיש במסעדה שלו פיתה עם שוקולד וכרובית בתנור. "ואנשים אוהבים את זה", אמר כהן, "אז יכול מאוד להיות שהקולינאריה, שמובילה לבישול מולקולארי ופרחים ודברים כאלה, הלכה למקומות שלאנשים קשה להזדהות איתם, קשה להם להבין את זה ולא נעים להם להגיד שזה לא טעים, אז הם אוכלים את זה. אבל אז יש תיקון. תמיד בעולם יש תיקון. בסוף העולם רוצה אוכל יותר פשוט, אבל אסור להגיד את המילים 'מנה פשוטה' בקונוטציה שלילית. 'פשוטה' יכולה להיות מדויקת נפלאה, כמו לחם, שאתה מגיש פוקאצ'ה או פיתה טובה, זה פשוט אבל זה נפלא".

"אני חושב שלמק'דונלדס יש פה אמירה שהם יוצאים קצת מהגבולות של עצמם ורוצים לעשות משהו מקומי, כי לאוכל יש טריטוריה. למשל, הם יכולים להגיד מחר שבמקום קטשופ הם עושים המבורגר עם חומוס וטחינה ומשיקים אותו בישראל, ואז אנחנו נגחך". רפאל ועובדיה הזכירו שבישראל הרשת מוכרת מק'קבב. "זה קיים עדיין", אמר כהן, "אבל אנחנו גם ציניים וגם אין לנו ראש לכאלה שבאים מבחוץ וילמדו אותנו לעשות מה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים הכי טוב. אז זה לא מתקבל. אני הייתי מציע להם, שאם הם רוצים חומוס, טחינה ומק'קבב שיעשו את זה במדינה אחרת, שיותר גאה באוכל ובתרבות שלה".

על שוקולד הנוטלה הוסיף כהן: "הוא טעים מאוד ואני אוהב אותו על לחם עם חמאה, אבל אני לא מבשל איתו. אני לא אוהב לבשל עם סוכר בכלל, בטח לא עם שוקולד. במטבח העילי היה פעם כבד אווז ברוטב שוקולד, אבל זה שוקולד מריר, על גבול הקקאו. מי שעשה את זה ראשון בארץ היה צחי בוקששתר במסעדת 'התרווד הוורוד' ואז חשבו שהוא משוגע".

14/11/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris