דוקטור מאיה רוזמן: גם כמות קטנה של רוטבי בישול מזיקה לבריאות
"בזמן הבישול אנחנו משתמשים בלא מעט רוטבי בישול. לעיתים אנחנו חושבים שבכמות קטנה הם לא מזיקים וזה לא נורא. אבל הסתכלתי על רשימת המרכיבים של רוב רוטבי הבישול והתרשמתי לרעה. הסתכלתי על רטבים לעוף, צ'ילי מתוק, טריאקי, ברביקיו, סויה. רובם מכילים כמות גדולה של חומרים משמרים ותוספים אחרים שמזיקים לבריאות וכדאי להימנע מהם. חלק גדול עשוי בעיקר מסוכר. רוטב סויה עשוי בעיקר ממלח. לפעמים בכף אחת של רוטב מתחבאת כפית שלמה של סוכר. הכמויות האלה הן גדולות, גם אם אנחנו משתמשים בכמות יחסית קטנה לבישול, מתקבלת כמות גדולה, בסופו של דבר, במנה שלנו. לכן לדעתי עדיף להימנע ולהוסיף תבלינים טבעיים".
"אם אני בוחרת מבין הרטבים הקנויים מה הכי טוב, אז אני חושבת שאלה רוטבי העגבניות שנועדו לפסטה. ברובם יש רק רכיבים טבעיים בלי חומרים משמרים. ברובם יש אחוז סוכר די נמוך, אחוז שומן מאוד נמוך. יש בהם הרבה מאוד ליקופן, נוגד חמצון שחשוב נגד הרבה מחלות, בעיקר קטרקט וסרטן הערמונית. עדיין, אם מישהו לא מתעצל, עדיף לקחת עגבניות טריות ושמן זית איכותי ולהכין רוטב לבד בבית".