פרופ' רפי קרסו

הטיפול המתאים לפרפור פרוזדורים

פרופ' קרסו: "אם היה לך פרפור חד פעמי אז דרך הטיפול היא עניין של גישה"


אני בת 60 ובריאה בדרך כלל. לפני כחודש עברתי פרפור פרוזדורים והיפוך סינוס. הייתי אצל שני רופאים שהמליצו לי על טיפולים שונים. מהו הטיפול הנכון ביותר עבורי?

פרפור פרוזדורים זו הפרעת קצב מאד שכיחה בה העליות בחדרים בלב מפרפרות. החשש מהתופעה היא היווצרות של מערבולות בעליות החדרים שעלולות לגרום לקרישים בדם כתוצאה מהפרפור. אם הפרפור היה חד פעמי ולאחר מכן הלב חזר לבד לקצב סינוס ואין לך פרפור חוזר את יכולה להסתפק באספירין או אפילו לא ליטול דבר, כמובן בתיאום עם הרופא שלך. ככל שקצב הלב שלנו יותר גבוה הסיכוי לקבל פרפור הוא גדול יותר. במידה ויהיה לך פרפור חוזר תיאלצי לעבור לתרופות נוגדות קרישת דם כמו 'קומדין' או 'פרדקסה'.או אליקוייז. 'אספירין' אינו מדלדל דם אלא מונע את ההידבקות של 'הטרומבוציטים'. ברגע שיש לנו פצע בגוף הטרומבוציטים סותמים את הפצע. תרופת 'האספירין' מונעת את הצטברות והדבקות של הטרומבוציטים ובכך מעכבת קרישת דם. אם אין לך סכרת, לחץ דם או שומנים בדם אז אין לך צורך ליטול תרופה במיוחד. את יכולה לקחת אספירין יום כן ויום לא מכיוון שהתרופה לא מזיקה לגוף. ישנה שיטה המקובלת היום שאני ממליץ עליה הנקראת 'פיל אין דה פוקט' (כדור בכיס). אנשים הסובלים מכל מיני מחלות כמו לחץ דם ופרפורים נושאים עימם כדור ליתר ביטחון בארנק ולוקחים אותו בעת הצורך עד הגעתם לבית החולים. לסיכום, לא מהותי אם תקחי אספירין אך אם את רוצה להיות רגועה את יכולה ליטול כדור כל יומיים, כמובן התאם להמלצת הרופא שלך ובאישורו. במידה ויהיה פרפור נוסף תאלצי לבחון תרופות מדללות דם ומונעות קרישה.

עורך: איתמר זיגלמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
19/05/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תרופות
תרופות  |  (צילום אילוסטרציה: ingimage)
Paris