איפה הכסף
עם ענת דוידוב

ביומטרי או לא ביומטרי? "עדיף לעמוד בתור"

מומחה לסייבר מזהיר: מערך ביקורת הדרכונים של המדינה אינו מאובטח מספיק


האם מכונות ביקורת הדרכונים בנתב"ג חשופות למתקפות סייבר?

ענת דוידוב שוחחה בתוכניתה עם ד"ר הראל מנשרי, שהיה שותף בהקמת מערך הסייבר של השב"כ. הוא סיפר על מערכת ביטחון המידע שהוקמה בנתב"ג: "אין הגנה הרמטית בשום מקום וכנראה שאף פעם לא תהיה. המדינה פועלת רבות כדי לשמור על ביטחון המידע של אזרחיה עם מיטב המוחות הישראלים שמעורבים בתחום. העובדה שהמערכת החדשה של נתב"ג פועלת במערכת הפעלה ישנה יחסית היא בעייתית במקצת. אנחנו זוכרים את אירוע קריסת מערכת הבריאות הבריטית במאי 2017 בעקבות אי עדכון גרסה ואנחנו רוצים להימנע ממנו בנתב"ג. המכונות יחסית חדשות בשימוש שלהם בישראל אך ברגע שבונים מערכת במעגל סגור אנחנו בעצם יורים לעצמנו ברגל. מי שהשתמש במסלול המהיר של נתב"ג חשוף לסכנה של איבוד את המידע בעתיד".

על המאגר הביומטרי הוסיף: "אני מוטרד מכל מקום בו אני נאלץ להשאיר את תביעות האצבע שלי כי אני לא סומך על ההגנות. כל הגנה סופה להיפרץ. אמנם מתבצעת עבודת הגנה מאוד רצינית על המערכת אך ישנם המון מקומות שניתן להוציא מהם את המידע ששמור במערכת הזו. מדינת ישראל מאפשרת לחלקי מידע של מרשם האוכלוסין להגיע לגופים שונים בישראל לצורכי רישום וזה מקור דליפה. אם גורם עוין ישים את ידו על המידע הזה הוא עלול לפגוע באנשים הכי חשובים במדינה. פושעים יכולים להשתמש במידע הזה לטובתם".

"אני לא נרשם למאגר המהיר", סיכם: "אני חושב שעדיף לעמוד בתור מאשר לאפשר למידע הכי רגיש שלי להיות בידיים אחרות. לצערי ישנם גורמים מסוימים שמחייבים אותך למסור את טביעת האצבע שלך כמו תעודת הזהות הישראלית החדשה. מדינת ישראל אמנם משקיעה המון בהגנה על המערכות היא בין המדינות המובילות בעולם בשמירה על מכונות ותשתיות חיוניות כמו מרשם האוכלוסין".

 

עריכה: איתמר זיגלמן

02/04/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ביקורת דרכונים בנתב"ג
ביקורת דרכונים בנתב"ג  |  צילום: מרים אלסטר/פלאש90
Paris