מה עושים כשמגלים שאחרי כל השנים הפנסיה שצברנו נמוכה מידי? אלון גל מייעץ: "במקום להפוך לקורבן - לוקחים אחריות".
מאזינה שדואגת לחברתה שוחחה עם אלון גל ב-103fm וסיפרה שאחרי 30 שנות קריירה במקום העבודה, הפנסיה שלה נמוכה במיוחד. האם מאחור מידי לשפר את המצב? המאזינה שיתפה: "חברתי כבר 30 שנה עובדת במשרד שעוסק בנדל"ן, מנהלה הפריש לה כל חודש כסף לפנסיה על פי החוק ולאחרונה היא גילתה שהפנסיה שלה תהיה כ-2,300 ש"ח בלבד. מה היא יכולה לעשות בנקודת הזמן הזו? חברתי מרגישה מרומה וטיפשה שלא בדקה את הדברים".
"אינני יודע מה המשכורת שלה אך אם מדובר במשכורת נמוכה ייתכן שהפנסיה שלה תהיה נמוכה", אלון ציין, "מכיוון שמדובר במגזר הפרטי, רק בשנים האחרונות הסדירו את הנושא בחוק ויצרו פנסיית חובה. אם היא יוצאת לפנסיה אחרי 30 שנה - קודם כל מגיעים לה פיצויים. אם היא הרוויחה כ-7,000 ש"ח שכר חודשי אז היא אמורה לקבל 7,000 ש"ח כפול 30 וזה בלי קשר למה שהופרש לה או לא בפנסיה".
"עליה לחשוב על עצמה כמשקיעה", הסביר, "במקומה הייתי ממליץ ללכת לייעוץ ולבחון את האפשרויות. אם יש ברשותה נכס אחרי משכנתא אז עליה לבדוק את השווי שלו. היא יכולה לקבל עליו משכנתא הפוכה. אדם בפנסיה מעל גיל 60 שיש לו נכס בבעלותו יכול לקחת משכנתא על הבית ומי שיחזיר אותה הם היורשים שלו. כך יהיה לה כסף להשקעה שממנו היא תוכל לעשות עוד כסף".
אלון סיפר שהרבה מאוד אנשים במגזר העסקי הרוויחו שכר בסיס וככל שנשארו בעבודתם שכרם עלה אך פנסיית הבסיס נותרה כפי שהיא. "היא בהחלט יכולה לנסות לנהל משא ומתן עם המנהל בבקשה להעלות את הפנסיה שלה אך הוא לא מחויב לכך על פי חוק כי כאמור, רק בשנים האחרונות הסדירו את הנושא. במקומה הייתי מתמקד באיך להפוך את עצמי למשקיע. אם היא תיקח את המשכנתא ההפוכה ואת הפיצויים ממקום העבודה היא תוכל לקנות דירה להשקעה שתניב לה תשואה יפה. כך במקום להפוך לקורבן של המקרה היא תיקח אחריות ותמנף את המשכורת של הפנסיה שלה".
עריכה: איתמר זיגלמן