רדיו ללא הפסקה
רדיו ללא הפסקה
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
איריס קול

כשהדג מאושר, גם קרסו מאושר

פרופסור רפי קרסו ביקר במסעדת 'הפי פיש' בירושלים וחזר מרוצה במיוחד: "הדג היה עשוי בדיוק מושלם" • וגם: מה הסוד למנה מוצלחת? בצל מטוגן כמובן


אז נכון שבירושלים אין מלונות עם נוף לים, אבל זה לא אומר שאין שם מסעדות דגים שייתנו לכם את התחושה כאילו אתם מטיילים על המזח בנמל יפו; כזו היא מסעדת 'הפי פיש' בשדרות ממילא בירושלים, מסעדה כשרה למהדרין, שיכולה להתאים - על אף ולמרות הדגים שמגישים בה, גם לטבעונים.

אוקסימורון מהו? מסעדת דגים בשם 'הפי פיש' - הרי דגים לא יכולים להיות שמחים במסעדה שבה הם נצלים בשמן עמוק. פרופסור רפי קרסו ביקר במסעדה הירושלמית הרועשת, ושרד כדי לספר: "ירושלים היא עיר קסומה והמסעדה ממוקמת במדרחוב של ממילא בפינת חמד אמיתית - גם בגלל החנויות והגלריות וגם בגלל הארכיטקטורה. כל המסעדות ברחוב הן ברמה גבוהה, ואחת מהן היא מסעדת 'הפי פיש'. 

"מדובר על מסעדת דגים ים תיכונית בניצוחו של השף רן נחמיה", הוסיף קרסו ועבר לסיקור קצת של אריחי החרסינה הצבעוניים שמקשטים את המסעדה, שהזכירו לו "אמבטיה איטלקית או חמאם טורקי". חמאם רועש למדי יש לומר, או בעצם "בגלל שהמסעדה די עממית והמחירים בה סבירים וכדאיים, היו בה הרבה משפחות עם ילדים, ולכן היה רעש. גם המוזיקה ברקע הייתה חזקה". 

מחירים עממיים זה אנחנו: "במחיר של מנת דגים מקבלים גם שולחן עמוס בסלטים עם מזטים ולחם פרנה מרוקאי חם", סיפר קרסו. הסלטים כוללים (קחו אוויר): "סלט חצילים, סלט סלק, יוגורט עם זוקיני, סלט עגבניות לא חריפות וסלט עגבניות כן חריפות, סלט טבולה, סלט ביצים עם בצל מטוגן - והרי ידוע שבצל מטוגן זה סוד שמשפר כל מנה. 

"הסלטים מאוד טעימים, ורק מהם אפשר לעשות ארוחה שלמה. הצלוחיות גדולות, הלחם חם וטעים, ואם מחסלים את הסלטים ורוצים עוד - אפשר לקבל". ואם לא תבקשו, המלצרית כבר תדאג לכם ותמלא לכם את הצלחות בכל פעם שייגמרו הסלטים. 

  

הבריטים יודעים הכי טוב

אם לא שבעתם מהסלטים (מה הסיכוי?), אלו הן, בין היתר, המנות העיקריות: "הזמנתי דג סלמון בגריל עם תבלינים ואורז עם חמוציות ב־94 שקלים", אמר קרסו, ושיבח: "הדג היה מושלם. עשוי בדיוק במידה - והרי דג סלמון יכול להתייבש אם לא עושים אותו בצורה המדוייקת. במנה היו כמה נתחי דג גדולים מתובלים נכון ובעדינות. האורז השתלב יפה עם כמות קטנה של פטרוזיליה קצוצה וחמוציות. הכל היה במידה. מנה נהדרת. 

"יחד עם הדגים שתינו כוס יין של ייקב טורה ב־42 שקלים לכוס. זה יין טעים שהתבגר במשך עשרה חודשים בחביות עץ צרפתיות. הטעם הוא פירותי, חמאתי עם חומציות מאוזנת ומתאים מאוד לדגים.

"אשתי הזמינה פיש אנד צ'יפס מדג מושט, ב־78 שקלים", סיפר. כמה חבל שבמסעדה לא הלכו בדרכי הבריטים, והתעקשו להכין את המנה מדג מושט. "לטעמי, דג כזה הוא לא מספיק עסיסי בשביל שיצליח לעמוד בטיגון בשמן עמוק, ואכן - הדג יצא יבש. המנה לא נשלחה בחזרה למטבח רק בגלל הצ'יפס המצויין שליווה אותה שהיה שחום ופריך מבחוץ, ונימוח בפנים. אני מכיר את המסעדה ואת הרמה בה, וזו לא הפעם הראשונה שאני אוכל בה. יכול להיות שמה שקרה קרה בגלל העומס הגדול".

  

ונסיים - איך לא, בקינוח: "לקחנו מנה בשם 'נמורה', שזה בצק עלים עם גבינה עזים". מישהו אמר 'כנאפה'? בדיוק, אבל במקום האטריות של הכנאפה משתמשים בבצק עלים. "יש בתפריט הקינוחים גם מלבי, פאי לימון, עוגת ספוג ותותים ומוס שוקולד. כל הקינוחים עולים 45 שקלים. 

"סך הכל מדובר במקום נחמד עם מחירים סבירים ביותר", סיכם. אוקיי, השתכנענו.

  

עריכה: מיכל דאבי

16/01/2019
הישארו מעודכנים

פרופ' רפי קרסו
פרופ' רפי קרסו  |  צילום: רמי זרנגר