איריס קול

כשנתניה מתחפשת לבטומי

במיוחד לפורים: נתקעתם בלי תחפושת ובלי מקום בילוי לצאת אליו? • מסעדת 'בטומי' בנתניה היא הפתרון עבורכם


הערב (ד') אלפי אנשים ייצאו לרחובות מחופשים ויחגגו את חג פורים; אם חיכיתם לרגע האחרון ולפתע מצאתם את עצמכם בלי תחפושת ולא בא לכם לשים, שוב, כמו בכל שנה, כובע מוגזם על הראש רק בשביל להרגיש את האווירה, תוכלו ללכת למסעדת 'בטומי' שבנתניה שמספקת גם אוכל וגם בגדים מסורתיים של העדה הגרוזינית; אל דאגה, זה בסדר לצאת לשם גם בשאר ימות השנה. 

ברחוב שער הגיא 7, פינת שדרות בנימין בנתניה נמצאת מסעדת 'בטומי'. בטומי על שם עיר הנופש בגיאורגיה, כמובן. פרופסור רפי קרסו יצא לטעום כמדי שבוע והרגיש קצת בחו"ל: "חלל המסעדה גבוה והקירות מכוסים בתמונות בסגנונות שונים. בכניסה יש קולב שעליו שלל תחפושות ובגדים אותנטיים כפריים מגיאורגיה". הקהל הרחב בהחלט מוזמן להתלבש, להצטלם ולהעלות לאינסטגרם. 

אם אתם מחפשים מסעדה שקטה, זה לא המקום בשבילכם. "המקום קצת רועש וגועש", הודה הפרופסור, "אבל המסעדה עממית וזולה יחסית". התפריט מגוון ומכיל מנות ראשונות חמות וקרות, מרקים, תבשילים בבישול ארוך וגם סלטים מסוגים שונים לטבעונים שבינינו.

אוהבים אגוזים? מעולה, כי במסעדה הזאת הם מככבים ברוב המנות ומובאים היישר מהכפרים הגיאורגים. "המנות הן מנות גדולות שאפשר לחלוק בהן". ואכן, קרסו וחבריו לשולחן לקחו סלט ירקות שהיה כל כך טעים עד ש"הזמנו ממנו עוד", וכל מילה מיותרת. "הירקות היו חתוכים בגסות כמו מקלות צ'יפס, מתובלנים בתבילינים נעימים עם שמן חמניות לא מזוקק. עוד מנת פתיחה מיוחדת שהזמנו היא חצילים מטוגנים שביניהם מחית אגוזים וגרעיני רימונים ב־40 שקלים. 

"חלקנו גם חינקלי בצק - מעין קרעפלאך או כיסוני בצק שמורתחים במים במילוי בשר. הבשר היה קצת דחוס אבל כנראה זה מה שאוכלים בגיאורגיה". עוד בתפריט: צ'יבורקי, או בעצם - בורקס. "הגיע בצק דק שבתוכו בשר מטוגן. זו מנה מאוד טעימה אבל גם כאן הייתי עושה את הבשר קצת אחרת. עם זאת, אני לא גיאורגי אז מה אני מבין בזה?"

"כמנה עיקרית חלקנו תבשיל כבש אפוי עם ירקות בבישול ארוך שאפילו לא דרש סכין. המנה, אשר הוגשה בכלי חרס מסורתי, עלתה כ־85 שקלים. הזמנו גם לשון בקר מבושלת עם פטריות, רוטב שמנת וגבינה". ושאר המחירים - כאמור, עממיים למדי. "המנות העיקריות נעות בסכומים שבין 70 ל־90 שקלים, הבצקים הממולאים עולים בין 16 ל־50 שקלים והמרקים עולים בין 25 ל־50 שקלים. היינו שישה אנשים וכל הארוחה עלתה לנו בסך הכל כ־500 שקלים. זה לא יקר". 

למרות שהפרופסור ביקר בלא מעט מסעדות בחייו, המשקאות שקיבל במסעדה הנתנייתית הצליחו להפתיע גם אותו. "היו שם משקאות מוגזים שלא הכרתי בטעמים של אגס, טרגון וקרם. זה מיוחד ולא שגרתי". 

ואומנם אין תפריט קינוחים, אבל הקינוח היחיד שקיים הוא בחינם ועל חשבון הבית. "מקבלים רולדת שקדים פריכה מאוד עם תה צמחים", סיפר קרסו לסיום. קנינו. 

פורים שמח!

  

עריכה: מיכל דאבי 

13/03/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' רפי קרסו יוצא לאכול
פרופ' רפי קרסו יוצא לאכול  |  צילום: רמי זרנגר
Paris