איריס קול

איזה לילה מחכה לי

יאסו: רומנטים? אוהבים אוכל יווני? רוצים להרגיש כאילו חזרתם אחורה לתקופה העות'מאנית? כן, כן וכן • מילת המפתח: מסעדת אבראג' • קרסו יוצא לאכול


קשתות, קירות מאבן ואווירה נוסטלגית: מסעדת אבראג' שביפו תעניק לכם חוויה מיוחדת בטעם יווני. והמחירים? סבירים לכל כיס; פרופסור רפי קרסו יצא לאכול והצליח לגרום לנו, כמו בכל שבוע, ל-ק-נ-א-! 

ביפו העתיקה, ברחוב כיכר קדומים 6, שוכנת מסעדת אבראג' הוותיקה וגם הרומנטית למדי, יש יאמרו. "זו מסעדה רומנטית ומדהימה שכבר אכלתי בה בעברי אבל אחרי הפסקה ממשוכת, חזרתי שוב", סיפר פרופסור רפי קרסו לאיריס קול ב־103fm. "המסעדה היא מסעדה ים תיכונית יוונית, שנמצאת במבנה עתיק בן למעלה ממאה שנים - עוד מהתקופה העות'מאנית. קירות האבן והקשתות נותנים גם כן את הרגשה הטובה". 

ולמרות שמדובר במסעדה לא כשרה, התפריט מגוון ועמוס במנות דגים, בשרים ואפילו מספר מנות טבעוניות. בתור התחלה, כל מי שמגיע מקבל לחם טרי, "מתפצח בפה עם מספר סלטים", דיווח קרסו. "בנוסף, קיבלנו סביצ'ה מקוביות קטנות של דג ים, שלפי הטעם הטרי שלו - הוא ניצוד באותו הבוקר". הסלט לווה בפלפלים, כוסברה, פטרוזיליה והרבה לימון. "אפילו שאני לא אוהב כוסברה, הדג היה ממש טעים". 

עוד בתפריט, בין היתר, קבב דגי ים עם תבלינים, סשימי יפואי ופילה סלמון נורבגי טרי כבוש ברוטב שמן זית. בנוסף למנות האלה קיימים גם מגוון סלטים, כגון: חומוס, סלט ירקות טריים, סלט חצילים, חציל בלדי וטחינה עם שמן זית, לימון ופטרוזיליה. "כל הסלטים מצויינים", קבע. 

כמנה עיקרית הזמין קרסו פלטת דגים מפתה במיוחד: "הגיע מבחר גדול של דגי ים - חלקם שלמים וחלקם מפולטים. זו מנה נהדרת והדגים היו עשויים בדיוק כפי שהם אמורים להיות". גברת קרסו העדיפה להזמין צלעות טלה, וקיבלה מנה יפה שכוללת "חמש צלעת מובחרות צלויות בגריל, עם פירה מתפוח אדמה או סלט ירקות".

והמחירים? "בפירוש סבירים". מה גם, מי שקונה את המנה העיקרית, מקבל בסכום הזה גם את לחם הבית וגם את מנות הפתיחה. ולקינוח: תותי פרוטי, פבלובה, וכנאפה נהדרת. "לכו להתענג על האוכל", סיכם. 

  

עריכה: מיכל דאבי 

03/07/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופסור רפי קרסו
פרופסור רפי קרסו  |  צילום: רמי זרנגר
Paris