'צהוב עולה' זה... מכבי (וסליחה מאוהדי הפועל), אבל זהו גם שמו של התפריט החדש במסעדת קלארו של השף רן שמואלי. שמואלי, שף מוכר וותיק שאין צורך למנות את הרזומה המפואר שלו, הכריז על קונספט חדש ומיוחד שכולו מחווה לירק הצהוב והמתוק - שאפילו כיכב בספר ילדים מצליח - הלא הוא התירס על שלל צורותיו. כל הטוב הזה קורה רק עד סוף החודש; אל תפספסו.
כיאה למסעדה שנמצאת ליד מתחם שרונה העתיק, גם למבנה שבו נמצאת מסעדת קלארו יש היסטוריה מרשימה. המבנה הטמפלרי העתיק שימש בעבר כיקב ולאחר מכן כבית דפוס אשר הודפסו בו בולי דואר עברי. לא זו בלבד, היו שנים שגם המוסד הישראלי פעל מתוכו. "זה מבנה מדהים", סיפר פרופסור רפי קרסו לאיריס קול, "והחודש החליטו לבסס את התפריט על תירס. אני חולה על תירס. לפעמים אני פותח קופסת שימורים ומחסל אותה", הודה.
את הארוחה פתחו קרסו וזוגתו עם שתי כוסות יין ישראלי לבן שרדונה וסוביניון של רקנאטי ב־42 שקלים לכוס, ומשם המשיכו למנות הראשונות שכללו, בין היתר, רביולי תירס עם רוטב חלמון, פלפל שחור ועלעל של טימין מעל. התירס, אם תהיתם, הגיע כקרם תירס ומסקרפונה איתו מילאו את הרביולי. "הרביולי היה פריך, עבה ושמנמן, שרבץ ברוטב מלח והיה טעים להפליא", אמר קרסו, והוסיף: "הבצק היה נעים ונגיש בפה והמחית נמסה על הלשון. זו חוויה של מנה".
בהמשך הזמינו שקדי עגל בגריל פחמים על פולנטה טריה, והטוויסט? גרגירי תירס קטנים וטריים שלא בושלו כמעט בכלל. חלק מגרגירי התירס נטחנו יחד עם הרוטב החריף-מתוק, שכלל בתוכו גם חמאת מרווה, בצל מקורמל, במיה תאילנדית ארוכה ועלעלי תרד טורקי מטוגנים. "שקדי העגל היו מעולים, עשויים להפליא, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים והם השתלבו נהדר עם כל הרוטב שעטף אותם. זו הייתה חגיגה על הלשון". ב־88 שקלים תוכלו גם אתם להצטרף לחגיגת הטעמים.
כמנה עיקרית הזמינו פילה לוקוס בליווי תירס צלוי, תרד טורקי, עגבניות, שעועית ירוקה לצד רוטב תירס. "הגיע נתח מכובד ביותר של לוקוס עסיסי והרוטב היה תאווה לחיך, עדין, מלטף והשלים את הדג". ואומנם תחילה ביקשו לחלוק מנה אחת, אבל בגלל שהייתה טעימה למדי ("וגם בגלל הזללנות", כפי שטען הפרופסור), טעמו השניים גם טורטליני שורט ריבס עם קרפ בצל וקציפת פרמז'ן במרווה ב־84 שקלים. "קיבלנו שלושה טורטליני גדולים מבצק עדין ורך ממולאים בבשר שעשוי מהצלעות הקטנות. הבשר היה מפורק לסיבים והגיע על קרם בצל מצופה בקציפת פרמז'ן נמסה בפה, אוורירית ורכה". וכדי לשבור את הצבע הלבן של המנה, הניחו עליו עלה מרווה מטוגן בצבע ירוק.
ודאי אתם שואלים את עצמכם 'איך אפשר לעשות קינוח מתירס?'. ובכן, התשובה היא: בקלות, או בעצם: בסבוסה פולנטה - עוגת שקדים בתירס עם סירופ הדרים, קצפת וניל וקורנפלקס תירס מתוצרת בית ב־48 שקלים. "נצלו את תפריט התירס עד סוף החודש", הפציר קרסו, "ולכו לרחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר בתל אביב". נלך.
עריכה: מיכל דאבי