קיץ וחם וכל מה שאנחנו מחפשים זה משהו לשתות שיקל על מצבנו החם. ד"ר מאיה רוזמן מספרת על המשקאות המותרים לשתייה ומהם הסיכונים בשתייה המתוקה.
"המשקאות הקלים המוגזים מבוססים על מים, עם חומרים כימיים, חומצות, הרבה סוכר ולפעמים גם קפאין. החומצה הזרחתית שיש במשקאות האלה עלולה לשבש את האיזון בין סידן לזרחן בגוף, וזה גורם לפירוק העצמות. בשילוב עם הסוכר היא גם גורמת לנזק לשיניים, הקפאין גורם לאיבוד נוזלים מהגוף".
"בכוס משקה מוגז יש לפחות 4 כפיות סוכר, בבקבוק של חצי ליטר ספרייט יש 10 כפיות סוכר, בחצי ליטר קולה יש 11 כפיות סוכר, בחצי ליטר פאנטה יש 13 כפיות סוכר, שמזיק לבריאות, לא משביע וגורם להשמנה, מצד שני, קשה להחליט מה יותר מזיק – סוכר או הממתיקים הסינתטיים, שחלקם מסרטנים, חלקם גורמים לכאבי בטן, בעיות ראיה, ובנוסף לזה- לפי המחקרים הם לא בהכרח עוזרים לירידה במשקל, גורמים לעמידות לאינסולין, ובחלק מהמקרים אפילו מגבירים את החשק לטעם המתוק".
"אם ממש חייבים שתיה מתוקה – עדיף מיץ דיאטטי, אבל רק כזה שהממתיק שלו הוא סוכרלוז, שעשוי מסוכר, ולא התגלה כמזיק לבריאות".