עורך דין אברהם קורחוב, המייצג אישה שהגרוש שלה פרץ לטלפון הנייד שלה, והוציא ממנה 'ראיית זהב', סיפר על החלטת בית המשפט לפסול את הראייה בעקבות פגיעה בפרטיות.
"בעל ואישה שהתגרשו, קיבלו כשהיו נשואים סכום כסף מהבעל. לימים ההורים של הבעל דרשו לקבל את הכסף בחזרה מתוך טענה שזו הייתה הלוואה והאישה התחייבה להחזיר להם את הכסף במידה ויתגרשו. לפני כשנתיים הלקוחה שלי החליפה את המכשיר הנייד שלה ושמה אותו בביתה. בדרך כלשהי, שיש עליה מחלוקת, הבן שלה הביא את הטלפון אל הגרוש שלה. במעבדה שסרקה את כל התוכן של הטלפון גילה שתי הקלטות שם אותה אישה מודה שתחזיר את הכספים במקרה של גירושין. בית המשפט הורה על פסילת אותם הראיות ואסר עליהם לשימוש בהליך המשפטי מתוך טענה של פגיעה בפרטיות. השופט הגדיר את הטלפון הנייד ככספת שמחביאה את הדברים הכי כמוסים שלנו ואסר לפרוץ אותה. היות והלקוח חדר לפרטיות בניגוד למספר חוקים הראייה נפסלה. בכך הוצב קו ברור שאסור לחצות אותו".
זה מתכתב קצת עם השיח על הפריצה לנייד בתיקיו של ראש הממשלה. לא?
"לפעמים מותר לפסול ראיות ואפילו רצוי. אמנם מדובר בפסיקה חריגה אך היא אמיצה ונכונה שמתבססת על פסיקות של בתי משפט עליון".
מה תאמר למתגרש טרי?
"שיהיה זהיר בהתכתבויות שלו. שישמור על סיסמאות הגישה שלו לרשתות החברתיות השונות. נכון שבמקרה הזה הצלחנו לשכנע את בית המשפט לא לקבל את הראייה אך יש מקרים רבים בהם כן קיבלו את הראייה. גם כשנמצאים בסכסוך משפטי יש לשמור על הגבולות".
עריכה: איתמר זיגלמן