מאמן הכושר והתזונאי מורן טלר סיפר על הטרנד העולמי המתפתח שנקרא 'אכילה מודעת': "השאלה היא האם באמת אנחנו אוהבים את פעולת האכילה עצמה או את כל מה שמסביב כמו הפגישות עם החברים", אמר והוסיף כי "אכילה מודעת אומרת שצריך להתבונן בפעולת האכילה. לשבת בשולחן בלי הפלאפון שלנו ובלי חברים, ופשוט לאכול".
1. מנטרלים רעשי רקע, יושבים סביב השולחן, עם צלחת האוכל שלנו.
2. מביטים בה תחילה, מתבוננים במזון: בצורות, בצבעים, במרקמים של האוכל על הצלחת.
3. מגייסים את חוש הריח לתת לגוף ליהנות מחווית האכילה בשלמותה.
4. לוקחים את הכף או המזלג ולוקחים את הטעימה הראשונה, לועסים מספר שניות לפני פעולת הבליעה, ובכך מאפשרים למזון הגרוס לשהות בחלל הפה ולבסוף בולעים את המזון ולוקחים נשימה עמוקה.
5. מתרכזים בנשימה, ממשיכים לנגיסה הבאה ונהנים בתהליך האכילה המודעת.
6. לאחר כמה דקות אפשר להניח את הסכו"ם על השולחן, לעצום את העיניים לכמה שניות בודדות, להתרכז בנשימה. לפקוח את העיניים, לשתות כוס מים או תה ולשאול את עצמנו האם שבענו. על פי תשובתנו הכנה נוכל להמשיך בפעולה, לפנות את הכלים מזווית עניינו או להמשיך באכילה מודעת המשרה רוגע והקשבה לגוף ולנפש.