התפשטותו של נגיף הקורנה מעוררת חשש עולמי, אבל מעבר לסכנה הבריאותית חשוב להסתכל על כל התמונה ולשים לב שנגיף השפעת הסיני החלה לפגוע גם בתחום המסחר. מנכ"ל חברת רוזדור, וחבר נשיאות לשכת המסחר של ישראל רועי רוזנק שוחח היום (ב') עם ענת דויודוב, והתייחס להשלכות התפשטות הקורנה על המסחר הישראלי: "חזרתי לספקים שלא פניתי אליהם הרבה זמן, ולעומת סין המחיר שהציעו יותר יקר בכ־25 אחוז".
"בשנת 2019 הקף הסחר בין ישראל לסין עמד על 11.2 מיליארד דולר, שמתוכם היבוא מסין אל ישראל עמד על 6.7 מיליארד, בעוד היצוא עמד על 4.5 מיליארד דולר. גם הם נהנו וגם אנחנו", סיפר רוזנק והתייחס לשירותים אותם נותנת החברה שלו למפעלים, "אנחנו נותנים שירות לתעשיות הביטחוניות, חברות המזון, ולחברות שעוסקות ברפואה גם במוצרי גמר, וגם בחלקים שבארץ מייצרים מהם מוצרי גמר", אמר, "אנחנו עוסקים הרבה ביבוא, ו־70 אחוז מהמוצרים שלנו מיובאים מסין".
עוד הוסיף רוזנק: "לפני שבועיים התחלנו להבין מהספקים שלנו בסין שאין צפי למשלוח הזמנה. אני כמעט 25 שנה עובד איתם, ובחיים לא שמעתי כזו תשובה. הם תמיד היו אומרים 'בשמחה נספק לך'. יש לנו נציגה בבייג'ין שמתאמת את הסחורות, אבל היא עובדת מהבית כבר המון זמן". רוזנק הדגיש שהם נותנים מענה למשק הישראלי, ושחשוב מאוד למצוא אלטרנטיבה. כשנשאל איפה זה מעמיד אותו מבחינת המשק הישראלי אמר: "את הקניינים לא מעניין שיש לנו בעיה מול הסינים, אני מחפש אלטרנטיבה. כשהבנתי שאין לי מענה בסין חזרתי לספקים מארה"ב ואירופה - הם היו מנומסים ולא אמרו לא, אבל נתנו מחיר יקר בכ־25 אחוז לעומת סין. אנחנו גם ככה עובדים על רווח נמוך, ואם אמשיך ככה לא אוכל לספוג את המחיר עליי. הציבור יאלץ להתמודד עם זה, יש לנו שבועיים, ואני מקווה שזה יספיק". לדבריו זה כבר מזמן לא רק עניין בריאותי כי אם עניין כלכלי.
בהמשך שוחחה דויודב עם יעקב הלפרין, הבעלים של 'אופטיקה הלפרין' ששיתף בהתנהלותו העסקית בצל המשבר בסין.