ליברפול, אלופת אירופה בכדורגל, הפסידה שלשום (ג') 1:0 לאתלטיקו מדריד בשמינית גמר ליגת האלופות, אבל ההכרעה תיפול בגומלין, באנגליה.
יורגן קלופ, מאמן ליברפול, אמר לאחר ההפסד שזו רק תוצאת המחצית הראשונה: "אנחנו נארח את המחצית השנייה, ואתלטיקו תרגיש מה פירושו של דבר לשחק בליברפול".
ביתיות היא דבר חשוב, ועם זאת לעיתים מפריזים בחשיבותה. הקהל והאווירה, מדהימים ככל שיהיו, לא עושים את עבודתם של השחקנים. הנה 3 דוגמאות המוכיחות שנבחרות גדולות וקבוצה גדולה יכולות להפסיד בביתן, ודווקא במשחקים גורליים.
1. נבחרת אורוגוואי זוכה ב־1950 בגביע העולם באיצטדיון המרקנה בריו דה־ז'ניירו, לעיני יותר מ־170 אלף צופים. משום ששלב הגמר של האליפות נערך בשיטת ליגה, הספיקה למארחת, ברזיל, תוצאת תיקו כדי לזכות בגביע. היא אף הוליכה 0:1, אבל אורוגוואי ניצחה 1:2, ניצחון שנחשב אז בלתי אפשרי. המשחק מכונה 'מרקנסו', שפרושו בפורטוגזית: 'האסון במרקנה'.
2. ניצחונה של נבחרת יוון על פורטוגל בגמר אליפות אירופה 2004, בליסבון. השתיים נפגשו פעמיים באותו טורניר שאירחה פורטוגל, ויוון ניצחה פעמיים. תחילה 1:2 בשלב הבתים, ואחר כך גם 0:1 בגמר. לפני המשחק האחרון נאמר על ידי רבים שלא יתכן הפסד פורטוגלי שני. אבל עובדה שהיוונים חזרו לביתם כאלופי אירופה. שאגת איצטדיון לוז, לא השפיעה עליהם לרעה.
3. צ'לסי אלופת אירופה ב־2012, לאחר ניצחון בגמר במינכן על באיירן. הקבוצה הגרמנית הובילה 0:1 משערו של תומס מולר בדקה ה־83, ואולם דידייה דרוגבה השווה בדקה ה־88. בהארכה החמיצה באיירן כדור עונשין מ־11 מטרים. בבעיטות ההכרעה לאחר 120 דקות, צ'לסי ניצחה 3:4.
אין בדוגמאות כדי להבטיח דבר, וליברפול בוודאי יכולה לנצח. רק רציתי להדגיש שהניצחון בגומלין אינו מונח בכיסה.
ביתי הוא מבצרי. יורגן קלופ, השבוע במדריד // צילום: AVIER SORIANO/AFP via Getty Images