סיפורה של מסעדה: ישראל אהרוני וגידי גוב חוזרים בעונה חדשה וממשיכים לטייל ברחבי העולם בחיפוש אחר מנות קולינריות מפתיעות ומגוונת, ובעונה החדשה - אהרוני וגוב יוצאים למסע בעקבות המסעדות עם הסיפורים המעניינים ביותר מאחורי הקלעים.
השף ישראל אהרוני שוחח עם איריס קול וסיפר לה מה כל כך מסקרן בסיפורים המסתתרים מאחורי המנות שמגיעות אליכם לצלחת: "זה עולם ומלואו. כשאנחנו הולכים למסעדה, האינפורמציה שלנו מוגבלת - אנחנו יודעים איך המסעדה נראית, אנחנו יודעים על העיצוב, האווירה, האוכל והשירות, ובזה מסתכם הידע שלנו לגבי המסעדה. אבל מאחורי הקלעים של המסעדה מסתתר מערך מורכב, ולא מדובר רק במטבח - מדובר בחקלאים, יצרני הגבינות, יצרני הנקניקים, האופים ועוד".
אהרוני סיפר על הביקור במסעדה מפתיעה בהודו שמסתתרת בתוך ארמון מרהיב בכפר נידח, והסביר על ההבדלים הקיימים בין מסעדות שונות ברחבי העולם: "בכל מקום זה עולם אחר, ולא רק בגלל המרחק הגיאוגרפי. זה תלוי בשף, באג'נדה שלו, ברעיונות שלו ובכישרון שלנו", הוא סיפר. "מסעדות הן עסק שמייצר בעיות. לכל שף יש את התפיסה שלו והוא מקפיד עליה, אך זה לא תמיד מתאפשר בקלות. בכל מקום הקשיים שונים, בהתאם לסיטואציה החברתית, הכלכלית, הפוליטית או התרבותית".