פרופ' רפי קרסו

הכל התחיל בשוק אחד בסין

הנגיף דמוי השפעת החל להתפשט בעקבות מזון שנמכר בשוק בסין • פרופ' קרסו הסביר על התפתחותו של הווירוס: "הוא עבר מבעלי חיים לבני אדם"


"קורונה זו מחלה דמוית שפעת, רק הרבה יותר מדבקת וקטלנית משפעת רגילה. הווירוס שלה דומה ב-80% לסארס, במבנה, וב-90% לווירוס שנמצא בעטלפים הרבה מאוד שנים, ואנחנו מכירים אותו", הסביר פרופ' קרסו, והוסיף כי הגעת המחלה לבני האדם הייתה מנחשים שאכלו עטלפים, ונמכרו בשוק בסין. "מתארים שחלק מהאנשים שהיו שם, כנראה נחשפו לזה, ומשם, קרוב לוודאי, פרצה ההדבקה", סיפר קרסו. לדבריו: "רוב החולים בסין דיווחו שהם היו בשוק פירות הים ובעלי החיים, מה שמעיד שהווירוס עובר מבעלי החיים לבני אדם".

בהמשך ציין כי ישנם 7 זני קורונה ופירט לגביהם. "4 מהם לא מסוכנים, הם גורמים להצטננות וחולפים", הסביר, והוסיף כי "3 מהם מסוכנים יותר, ואלה, המארס, הסארס, והקורונה שאנחנו מדברים עליה היום".

ומה המצב אצלנו בישראל? "בארץ ישנם 17 חולים ו-80 אלף אנשים בבידוד. אנחנו לא במצב של מגיפה", טען פרופ' קרסו. "אין לנו הדבקה סביבתית, לכן אנחנו יכולים לבודד את האנשים. משרד הבריאות עושה בשכל, יותר טוב להחמיר מאוד ולא להצטער אחר כך", סיכם.

עריכה: אמיתי דואק

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
06/03/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מאין הגיע נגיף הקורונה?
מאין הגיע נגיף הקורונה?  |  צילום: Ezra Acayan\Getty Images
Paris