טל לב רם ('מעריב', '103fm') עדכן בפרטים על מתקפת הסייבר האירנית, ככל הנראה, על כ-150,000 אתרי אינטרנט בישראל.
טל לב רם ניסה לשקף את האירוע אך לא לייצר פאניקה והפחדה. לדעתו, ה"נתונים של ה-150,000 אתרים הם קצת מופרזים. הם בהתאם לחברת השרתים שכנראה הותקפה. צריך לזכור שהאירוע הזה לא דומה במהותו למה שמיוחס לאירן בתקיפת משאבי המים שלנו, זה משהו שההיבט שלו בעיקר תודעתי". הוא ציין כי מערך הסייבר הלאומי התריע מפניו וכי כל שנה מתבצעת תקיפה מסוג זה אך הדגיש כי לא בהיקפים הללו,
הוא הסביר כי "לרגל יום ציון ירושלים האירני האקרים, גורמים פרו פלסטינים, פרו אירנים, אקטיביסטים אנטי ישראליים פועלים בקבוצות שונות, לאו דווקא באופן רשמי מאירן. תקיפה של מאגרי מים זה כבר סיפור אחר, זה נשק אחר, כדי להשחיר את ישראל, לייצר הד תקשורתי ופאניקה. לא צריך לזלזל בזה כשאנחנו עולים לדווח על פריצה לעשרות אתרי אינטרנט בישראל".
הוא עדכן כי מקור הפגיעה הוא ככל הנראה בחברת שרתים אבל בעקבות כך נפגעו גם אתרים של רשויות מקומיות "כמו עיריית מצפה רמון, איחוד הצלה שזה יכול להיות יותר משמעותי במקרים מסוימים, אבל אלה לא פגיעות ברמה לאומית, בכלי נשק מאוד מתוחכמים. בדרך כלל הגנה סבירה וכאן יצטרכו לבדוק את עצמם היטב בחברת השרתים, הגנה טובה וסבירה אמורה לתת מניעה מהאירועים הללו". לדבריו, ניתן לזהות אתרים שהותקפו מידית, ולכן במערך הסייבר הלאומי ממליצים "לא ללחוץ על קישורים כאלו ואחרים בתוך אתרים שנפגעו, לא למהר לשמוע איזה אתר נפגע ולהיכנס אליו כי אנחנו עדיין לא יודעים להעריך את כל המשמעויות של האירוע הזה. הרבה פעמים משלבים מאמצי כופרה, 'תמורת השחרור של האתר תשלם כסף'".
לסיום אמר לב רם כי לדעתו מדובר באירוע "יותר משמעותי משנים קודמות, הייתה התרעה עליו, הוא לאו דווקא קשור למתקפה ישירה בין אירן לישראל אבל בוודאי שהאירועים האחרונים, נדמה לי, שהוסיפו והאיצו ועדיין זה אירוע יותר משמעותי מהשנים האחרונות".
עריכה: עופרי גליכמן